- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Позитивні наслідки конструктивного діалогу

Він розповів про робочу зустріч із міським головою Полтави Андрієм Матковським. “Ми вирішили і узгодили всі проблемні питання щодо зведення пам’ятника Івану Мазепі. Тепер маємо сприяння усіх структур міськвиконкому, і не має бути жодних проблем, щоб довести почату справу до логічного завершення”, – повідомив народний депутат.
Однак, за словами Миколи Кульчинського, нині ще не визначене місце встановлення пам’ятника, оскільки попередньо узгоджене місце на Соборному майдані у Полтаві не мало відповідного документального оформлення. Тому вирішено узгодити для монумента нове місце. Автор скульптурного зображення гетьмана Віктор Шевченко, який теж брав участь у прес-конференції, зауважив, що оскільки пам’ятник Івану Мазепі – монументальний і має домінувати на всій території, то нині він разом із міськими архітекторами вивчає й аналізує інше найбільш прийнятне місце.
Днями уже виготовлений пам’ятник доставлять у Полтаву. Товариство “Просвіта” як замовник пам’ятника передасть його у комунальну власність міста. Нині, щоб повністю розрахуватися за виготовлення пам’ятника з Київським творчо-виробничим комбінатом “Художник” НСХУ, не вистачає 274 тисяч гривень. “Ці кошти ми знайдемо, – говорить Микола Кульчинський. – Але щоб не збирати гроші ще й на благоустрій території довкола скульптури, звернемося до волонтерів, аби на громадських засадах допомогли облаштувати прилеглу територію”.
Як повідомив Микола Кульчинський, міський голова Полтави Андрій Матковський пообіцяв скликати позачергову сесію міської ради, де депутати мають остаточно затвердити місце розташування пам’ятника Івану Мазепі.
Встановити пам’ятник планують до 21 вересня – 300-ї річниці смерті гетьмана України.
“Зоря Полтавщини”, 14 серпня, 3 стор.
Print Friendly, PDF & Email [1]