- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Є така професія – біотехнолог

Минулого вівторка на базі ВАТ “Полтаваплемсервіс” відбувся XXXI обласний конкурс операторів із відтворення сільськогосподарських тварин. Свої професійні знання й практичні навики тут демонстрували 58 кращих біотехнологів із відтворення поголів’я великої рогатої худоби та свиней у громадському й приватному секторах із 22 районів області. Конкурс проходив у три етапи: теоретична підготовка, безпосередня практична робота з засобами розмороження та інструментами, практична робота з осіменіння тварин.
Такі змагання – це перевірка на професійну зрілість наших спеціалістів, адже від їхніх знань і навиків у роботі залежить прибутковість галузі, зазначив голова правління ВАТ “Полтаваплемсервіс” Микола Іванченко.
Загалом на Полтавщині нині функціонує 694 пункти штучного осіменіння худоби в громадському та 437 – у приватному секторах, тож, аби взяти участь в обласних змаганнях, біотехнологам спочатку треба було довести свою перевагу на рівні району. Те, що вони – лідери своєї справи, красномовно підтверджують цифри: переможниця цьогорічного обласного конкурсу Лілія Шмиголь зі СТОВ “Вітчизна” Карлівського району з 2006 року обслуговує 300 корів і телиць і має 103 теляти на 100 корів, серед фахівців із відтворення свинопоголів’я кращі знання продемонструвала Віра Богуш із Гадяцької філії ВАТ “Полтаваплемсервіс”, в індивідуальному ж секторі не було рівних Олександрові Васюку з смт Велика Багачка.
Щодо секретів професійної майстерності, то другий призер конкурсу – оператор зі штучного осіменіння ВРХ Валерій Пономаренко з ВАТ “Гадяцьке бурякогосподарство”, який, обслуговуючи 700 корів, отримує від кожних 100 із них по 100 телят, – сказав, що лише за покликанням обраний фах відкриває перед людиною свої таємниці.
Зоря Полтавщини, П’ятниця, 31 липня 2009 р., 1 стор.
Print Friendly, PDF & Email [1]