- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

На всі злодійські руки майстер

Громадянка О. у полі зору міліціонерів перебуває уже тривалий час. Кілька років тому її вже судили за підроблення документів та отримання кредитів у банках. Тоді жінка відбулася умовним терміном, бо мала малолітню дитину. Цього разу серйознішого покарання їй, схоже, не уникнути.
Скуповуючи крадені або загублені паспорти по 100 гривень, спритна молодичка вклеювала фотографії своїх знайомих та друзів, видавала їм фіктивні довідки про доходи, які завіряла недійсними штампами та печатками, і відправляла у банк або до кредитної спілки. Отримавши потрібну суму грошей чи товар у кредит (в основному вони брали мобільні телефони), зловмисники ділили гроші між собою.
Олександр Караман, начальник відділу кримінальної міліції у справах дітей Октябрського райвідділу говорить, що під час домашнього обшуку було вилучено 40 паспортів із вклеєними фотографіями інших осіб, а не власників.
“Загалом же, крім 500 підроблених довідок та близько десятка печаток, – зазначив Олександр Караман, – ми вилучили 350 грамів макової соломки, 50 грамів подрібненої коноплі, два шприци з первінтином (у народі називають “вінт”), а також міні-лабораторію для виготовлення наркотичних речовин – ваги, пробірки, різноманітні інгредієнти та обладнання”. Оскільки О. сама вживає наркотики, хоча й знаходиться на восьмому місяці вагітності, важко встановити – чи займалася вона їх збутом.
Не менш цікавою стала знахідка наручників і пристрою для відстрілу гумовими кулями. Зараз зброю досліджують. Ймовірно, її переробили з вогнепальної, тому це стане обставиною, що обтяжує відповідальність. Навіщо молодій жінці такий арсенал, теж з’ясовується. Хоча вона стверджує, що все вилучене належить її колишньому чоловіку, який теж займався подібними шахрайствами. Проте уже є свідки, які підтверджують її причетність до правопорушень. Усього ж, за попередніми підрахунками, шахрайка нанесла збитків банківським установам та кредитним спілкам на суму близько 100 тисяч гривень.
Зоря Полтавщини, П’ятниця, 31 липня 2009 р., 15 стор.
Print Friendly, PDF & Email [1]