- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

На жнивних ланах області

Найближче до завершення жнивної кампанії підійшли господарства Новосанжарського району, де обмолочено понад 90% відведених площ, при середній урожайності 45 ц/га, яка нині є найвищою в області. Хоча на початку жнив тут збирали більш як по 55 ц/га. Наближаються до лідера хлібороби Кременчуцького, Полтавського та Козельщинського районів, щоправда, площі під ранніми зерновими культурами тут менші, урожайність же трохи перевищує 31 ц/га. Натомість найбільші площі, що підлягають до збирання, у господарствах Пирятинського й Лохвицького (понад 50 %), Гадяцького, Миргородського і Зіньківського районів.
У розрізі культур найвища урожайність озимої пшениці – 51,5 ц/га – у Новосанжарському, найнижча – 28,3 ц/га – у Чорнухинському районах; майже по 33 ц/га ярої пшениці збирають на Шишаччині, по 15 ц/га – у Полтавському районі; ярий ячмінь найурожайнішим видався у господарствах Новосанжарського, Машівського, Диканського районів (від 36 до 31 ц/га), менш як по 20 ц/га цієї культури збирають у Пирятинському та Гадяцькому районах. Найщедрішими на жито виявилися лани Кременчуцького, Семенівського та Шишацького районів, від 36,4 до 33 ц/га, а на горох – Новосанжарського і Пирятинського районів – 26,4 та 25 ц/га.
Минулої п’ятниці Полтавщина зібрала перший мільйон тонн зерна. З цієї нагоди хліборобам області надіслали вітальні телеграми Президент України Віктор Ющенко, Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко та міністр агрополітики України Юрій Мельник.
Висловлюючи вдячність усім працівникам агропромислового комплексу Полтавщини за вагомий внесок у загальноукраїнський коровай, керівники держави наголошують, що такого визначного результату досягнуто завдяки високій культурі землеробства, чіткій організації праці, сумлінній роботі хліборобів області. У вітальних телеграмах висловлено також упевненість, що полтавські аграрії й надалі утримуватимуть високі темпи збирання хлібів та досягнуть намічених рубежів.
Зоря Полтавщини, П’ятниця, 31 липня 2009 р., 3 стор.
Print Friendly, PDF & Email [1]