- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

“Вікторія Агроекспо” гарантує якість

Тож заслуженому працівнику сільського господарства України доводиться тепер самому з ранку до пізньої ночі кермувати “Нивою-Шевроле”. Навантаження чималеньке, якщо врахувати, що за останні роки до “Вікторії Агроекспо” приєдналися колишні господарства з сусідніх із Ковердиною Балкою сіл Пришиб та Великий Перевіз.
Одначе директор на водія не нарікає, бо Михайло Миколайович не подався кудись на курорти чи за легким заробітком, а на час жнив пішов працювати помічником до рідного сина – комбайнера Володимира Коверди. Тут здавна заведено в гарячу хліборобську пору покладатися тільки на власні сили. Ось і нині чотири екіпажі, укомплектовані місцевими механізаторами, комбайнами “Джон Дір” і “Домінатор” практично вже завершують збирання ранніх зернових на площі 1800 гектарів. У середньому врожайність становить майже сорок центнерів із гектара, а озимий ячмінь порадував 55-центнерним зернозбором.
– Це перспективний сорт “Луран” французької селекції, – розповідає Віктор Микитченко. – Зараз ми готуємо посівний матеріал ячменю не лише для власних потреб, а й для решти господарств, які разом із нашим товариством входять до складу холдингової компанії  “Агро-Альфа”. З легкої руки генерального директора компанії Олега Олександровича Кобзуненка незалежно від того, де господарюють члени холдингу, – у Шишацькому чи Гадяцькому районах, Житомирській чи Чернігівській областях – всі прогресивні аграрні новинки відразу стають загальним надбанням. В даному випадку йдеться про ячмінь сорту “Луран”. Між іншим, посівного матеріалу вистачить і для тих господарств Шишацького району, які вже виявили бажання його купити.
До речі, Віктору Микитченку не звикати до того, що “Вікторія Агроекспо” заздалегідь отримує замовлення на свою продукцію. Секрет простий – її висока якість. Це стосується і продовольчого зерна гібридної кукурудзи, яка займає більше двох тисяч гектарів, і соняшнику, під який теж відведено солідну площу – одну тисячу гектарів, і сої… Зрештою, не хлібом єдиним багате господарство. На фермах тут утримується три тисячі голів ВРХ, 1300
з яких – корови. А позаяк повноцінна годівля їм забезпечена постійно, то й віддача відповідна – 15 тонн високоякісного молока щодня.
Зоря Полтавщини, П’ятниця, 31 липня 2009 р., 3 стор.
Print Friendly, PDF & Email [1]