- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Виховують спорт і казка

Малюки активно залучаються до занять фізкультурою, грають у спортивні ігри, відвідують літній басейн. Для них діють незвичайна “Школа м’яча”, секції акробатики, міні-футболу, основ карате тощо. Тут співпрацюють із спортивними школами, куди запрошуються на навчання маленькі спортсмени.
– Завданням педколективу є допомога молодим батькам усвідомити, що здорова дитина – це не тільки відсутність хвороб, а повне благополуччя малюка, – розповідає завідуюча закладом Лариса Хилименко. – Ще до прийому в дитсадок із родиною спілкується практичний психолог, виявляючи сімейні традиції виховання. У нас працює логопед, діє консультаційний пункт для молодих батьків “Вчимося педагогіки”. За результатами перевірки оздоровчої кампанії минулого року робота нашого колективу оцінена на “відмінно”.
Та головне те, що дошкільнята тепер менше хворіють. Якщо в 1999 році, коли програма “Школа здоров’я” лише починала роботу, одна дитина в середньому пропускала через хворобу 11 днів на рік, то в 2008-му – лише 6,6 дня. Тобто захворюваність знизилася майже удвічі.
Разом зі своїми родинами малеча бере участь в іграх і конкурсах, екскурсіях, міні-турпоходах, заходах сімейного клубу “Спортивна надія”. Цікаві для дітлахів валеологічні ігри-тренінги, де вони дізнаються про те, як берегти здоров’я, “Вітамінні дні”, заняття в театрі рухової дії, в гуртках. У старших групах є уроки казкотерапії, де діти самі придумують казки. Видано й збірочку творів, які вихованці склали спільно з батьками. Уяву розвивають на незвичних заняттях, коли з піску виробляють різні фігурки, скульптури, фортеці. Нова методика кольоротерапії управляє настроєм, приміром, збудженим дітям допомагають заспокоїтись сині, зелені, жовті предмети. Дітвора також подорожує “Стежкою здоров’я”, демонструє батькам усе, чого навчилася у дитсадку, на Днях відкритих дверей і святкових ранках.
Зоря Полтавщини, 4 стор., Вівторок, 28 липня 2009 р.
Print Friendly, PDF & Email [1]