- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Турбота, помножена на десятиліття

Вона не тільки бере на себе всі нелегкі господарські турботи, а й підтримує своїх підопічних морально, розрадить, зігріє добрим словом.
Таких, як Світлана Швець, у відділенні соціальної допомоги вдома територіального центру з обслуговування пенсіонерів й одиноких непрацездатних громадян управління праці та соціального захисту населення Гребінківської райдержадміністрації – 34 працівники. Їм не бракує професіоналізму, витримки, такту, душевного тепла, що так необхідні в роботі із людьми поважного віку. Це – Людмила Ворона, Тамара Гуртовенко, Любов Колісниченко, Валентина Косенко, завідуюча названим відділенням Надія Мірошниченко. Дякуючи їм, лише за перше півріччя 2009 року 417 одиноких непрацездатних громадян Гребінківського району отримали соціальну допомогу. Це майже вдесятеро більше, ніж двадцять років тому, коли у райцентрі було створено відділення соціальної допомоги вдома.
Нещодавно цю пам’ятну дату урочисто відзначили в Гребінці. Якщо двадцять років тому тут діяло лише вищеназване відділення, то сьогодні працює потужний територіальний центр із соціального обслуговування пенсіонерів та самотніх престарілих. Його директор Людмила Ясинська розповіла на урочистостях про широкий комплекс соціальних та побутових послуг, які надаються соціально незахищеним  громадянам. Їх близько 50. Це послуги перукаря на дому, майстра з ремонту взуття та майстра з ремонтних робіт ї розпилювання деревини, протезно-ортопедична допомога безпосередньо в центрі й послуги швачки, оператора пральної машини, культорганізатора, медсестри.
А не так давно до них додалися нові: пільговий автотранспорт під назвою “Соціальне таксі”, інформаційний центр “Соціальний офіс”, безкоштовні послуги юриста-консультанта. Традицією стало в терцентрі вшановувати ветеранів у свята, проводити виставки їхніх робіт, неформальні зустрічі за чашкою чаю, засідання клубу “Надія”, шахові турніри.
Тісна співпраця терцентру під безпосереднім керівництвом начальника управління праці та соціального захисту населення Гребінківської райдержадміністрації Валерія Томіна з органами місцевого самоврядування, установами охорони здоров’я, обласним Фондом соціального захисту інвалідів, громадськістю сприяє у пошуках нових форм і методів роботи, який триває й понині.
Урочистості з нагоди 20-ліття Гребінківського терцентру завершилися врученням кращим соціальним працівникам почесних відзнак і головним побажанням колективу – й надалі творити добро, віддавати щедрість серця і теплоту душі тим, хто найбільше цього потребує, – самотнім людям поважного віку.
Зоря Полтавщини, П’ятниця, 24 серпня 2007 р., 4 стор.
Print Friendly, PDF & Email [1]