- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Хорольський механічний на порозі ювілею

Попри солідний вік, завод хіба що умовно можна назвати ветераном. Насправді ж це сучасне підприємство європейського рівня, яке постійно переоснащує свою виробничу базу. Скажімо, торік тут став до ладу лазерний комплекс з ЧПУ швейцарської фірми “Bystromic” для виготовлення деталей з листового металу, придбано індукційну установку, завдяки якій підвищилась якість литва. Оновлення й модернізація технологічного обладнання триває і зараз: реконструкція малярної дільниці здійснюється одночасно з введенням в експлуатацію нової ливарної дільниці на базі електроплавильної печі. Належна увага приділяється і умовам праці. В цьому році, приміром, для жінок облаштовано нову роздягальню .
Зернові сепаратори і модульні сушарки, повнокомплектні комбікормові заводи і мінікомбікормові установки, крупоцехи, шнекові й ланцюгові конвеєри, вентилятори, млини – це далеко не повний перелік номенклатури продукції, яка користується значним попитом у Польщі, Росії, Сербії, Білорусі, Молдові, Казахстані, Узбекистані, Грузії, країнах Прибалтики. Як наслідок, товарний випуск продукції за перше півріччя зріс проти відповідного періоду минулого року на 119 відсотків.
За основними виробничими показниками ВАТ “Хорольський механічний завод” серед п’ятдесяти підприємств України, які виготовляють продукцію для агропромислового комплексу, входить до провідної п’ятірки, а за рівнем заробітної плати торік зайняв перше місце, за що відзначений  “Національним сертифікатом” і медаллю “Лідер галузі-2008”. Крім того, керівник підприємства, депутат обласної ради, заслужений машинобудівник України Михайло Міщенко за вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняної економіки нагороджений грамотою і нагрудним знаком “Професіонал галузі”.
Колектив підприємства загалом невеликий – 289 працюючих. Проте  це той випадок, коли кажуть, що великі справи звершують не числом, а вмінням. Адже завод – найбільший платник податків у Хорольському районі.
“Зоря Полтавщини”, 21 липня, 1 стор.
Print Friendly, PDF & Email [1]