- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Жнива набирають темпів

Майже на половині площ зібрали хліба в господарствах Кременчуцького, Полтавського, Новосанжарського районів. У декількох районах розпочато збирання жита та ярої пшениці.
Періодичні опади дещо виправили ситуацію з пізніми культурами, водночас ускладнивши хід збирання ранніх зернових, які вже дозріли практично в усіх районах і мають вологість зерна від 16 до 26%.
Сьогодні рівень прибутковості хліборобської праці визначають темпи проведення жнивної кампанії, зазначив під час селекторної наради начальник головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Олександр Сень. Між тим замість 2000 зернозбиральних комбайнів, які є в господарствах Полтавщини, на полях працює менше половини наявної техніки, цьогоріч аграрії практично не застосовують роздільне збирання колосових культур, що в кінцевому рахунку може призвести до значних втрат урожаю. Не на належному рівні поки що налагоджено й облік та зберігання збіжжя, не завжди своєчасно проводиться підготовка грунту під майбутній урожай. Відстають у цьому господарства Чорнухинського, Гребінківського, Котелевського й Шишацького районів.
На необхідності координації зусиль для ефективної організації проведення жнив, з використанням кожної погожої години наголосив заступник голови облдержадміністрації Володимир Андрієнко.
“Зоря Полтавщини”, 21 липня, 1 стор.
Print Friendly, PDF & Email [1]