- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Перспективи економічного розвитку області

Голова облдержадміністрації Валерій Асадчев відзначив, що донині загальні тенденції розвитку промисловості й аграрного комплексу були досить прогнозованими. Та, зважаючи на нестабільну економічну ситуацію в країні, керівництво області має заздалегідь прорахувати кожен крок та намітити пріоритетні завдання.
Місцеві бюджети нині наповнюються на рівні минулих років, навіть із перевиконанням, а наповнення державного фактично падає, і досить стрімко, зазначив Валерій Асадчев. Добробут області залежить від загальної ситуації в країні, тому важливо прорахувати все.
“Економічний прогноз базується на тенденціях 2008 року, основних прогнозах подальшого соціально-економічного розвитку області в 2009-му і 2010 роках”, – зазначив перший заступник начальника головного управління економіки ОДА Віктор Романов. І навів основні макропоказники Полтавщини, що плануються на наступний рік. Зокрема, обсяг валової доданої вартості становитиме, за попередніми розрахунками, 89,7% від цьогорічного. Обсяг промислового будівництва залишиться на рівні поточного року, на 1,6% зросте виробництво сільського господарства. Заплановано також створити близько 24 тисяч робочих місць, із них 19 тисяч – у малому бізнесі.
Серед першочергових завдань для області – також активізація діяльності малого підприємництва, сприяння конкурентоспроможності аграрної галузі та забезпечення широкого доступу населення до якісних послуг, створення інвестиційної привабливості нашого регіону, збереження і зміцнення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я і соціального захисту, розвиток освіти і науки.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]