- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

“І на салі, і в сметані, і пшеничні, і гречані…”

Конкурс професійної майстерності на найсмачнішу галушку об’єднав фахівців близько 20 закладів громадського харчування. На суд дегустаторів кращі кулінари обласного центру представили 32 страви української кухні. Перемогу в конкурсі здобули кухарі ресторану “Хуторок”, на другому місці – майстри з кафе “У сестер”, на третьому – ресторану “Половки”. Переможцям вручили оригінальні, оформлені під старовину, грамоти та призи – цукор, борошно й олію. Очолював журі Борис Галушко – начальник територіального управління Держгірпромнагляду в Полтавській області. Загалом у Полтаві мешкають 542 людей, чиї прізвища пов’язані з кулінарним символом міста, а в області таких – понад 1100.
Міський голова Полтави Андрій Матковський, вітаючи городян і гостей, відзначив, що полтавців із такими прізвищами запрошують на свято галушок пригощатися ними безкоштовно. Ще одним сюрпризом свята стала 10-кілограмова галушка, яку кулінари презентували артистам.
Розважали гостей професійні й самодіяльні творчі колективи та виконавці з обласної філармонії, міського Будинку культури, Малої академії мистецтв…
“Шануйтеся, браття, і любіть Полтаву свою!” – лунало з головної сцени свята. Було багато костюмованих героїв, які танцювали, гралися з дітьми, залюбки фотографувалися з охочими. Діяло “Містечко майстрів”, межі якого значно розширилися. Тут виставляли й продавали свої картини, естампи, обереги, вишиті портрети, одяг, керамічні вироби, сувеніри, іграшки 40 умільців з усієї Полтавщини.
– Дуже гарне свято, привітні люди, багато музики, – посміхається майстер народної творчості з Кременчука Світлана Нечай. – Нас із чоловіком запросила обласна Спілка народних майстрів. Безкоштовно надали місце, столик, ми продаємо керамічні вироби, які зробили самі. Сподіваюся, приїдемо і наступного разу. Враження прекрасні, шкода, що у нас в Кременчуці немає таких свят.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email [1]