- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

День народження “Дельфіна”

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

Першим майстром спорту СРСР з плавання у Полтаві стала вихованка “Дельфіна” Віра Птушкіна. Загалом за час існування спортшколи тут підготовлено учасників Олімпійських ігор Євгена Михайлова та Світлану Копчикову, трьох майстрів спорту міжнародного класу, сорок майстрів спорту СРСР та України, сотні першорозрядників. Нині в СДЮСШ № 3 – понад 600 вихованців, працюють 10 тренерів-викладачів.  
Відкриваючи спортивне свято та показові виступи з нагоди 45-річчя “Дельфіна”, міський голова Полтави Андрій Матковський, начальник управління з питань фізичної культури і спорту облдержадміністрації Віктор Пожечевський, директор спортшколи Віктор Міць відзначали, що цей заклад відіграє значну роль у спортивному житті Полтави, адже щодня тут не лише тренуються спортсмени, а й навчаються плавати учні початкових класів шкіл міста та дорослі у групах здоров’я.  
Вихованцями спортшколи “Дельфін” стали тисячі дітей. Саме звідси до спортивних вершин піднімаються учасники обласних, всеукраїнських, міжнародних змагань. Нинішнього  року троє полтавських спортсменів – Яна Усова, Ярослав Денисенко, Любомир Лемешко – увійшли до складу Національної збірної України з плавання. За підтримки міської влади зроблений капітальний ремонт водної арени “Дельфін” і шкільних басейнів, на базі яких працюють секції ДЮСШ № 3.
 Присутні вшанували пам’ять заслуженого тренера України Михайла Бричкова хвилиною мовчання. Кращим тренерам, спортсменам, працівникам закладу вручено відзнаки обласної та міської територіальних громад, а колектив школи відзначено Почесною грамотою міськвиконкому.
У рамках святкових заходів відбулася відкрита першість з плавання за участю вихованців спортивних шкіл Полтави та Комсомольська. У програмі дводенних змагань – дистанції на 25 і 50 метрів вільним стилем і 100 метрів комплексним плаванням.

Print Friendly, PDF & Email [1]