- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Віктор Черномирдін: “Ви створюєте комплекс, що увійде в історію”

Голова обласної державної адміністрації Валерій Асадчев, голова обласної ради Олександр Удовіченко, міський голова Полтави Андрій Матковський ознайомили гостей із ходом робіт на історичних об'єктах, присвячених подіям Полтавської битви. Зокрема, члени делегації побували на могилі російських воїнів, біля музею Івана Павловського, оглянули Арку примирення, де завершуються будівельні роботи та відновлений редут.
У приміщенні музею Полтавської битви відбувся брифінг для журналістів. Подякувавши місцевій владі, спонсорам та будівельникам, Віктор Черномирдін висловив задоволення тією роботою, яку було виконано за останній рік.
Учасники брифінгу наголосили, що після відзначення ювілею реконструкцію та відновлення пам'яток Полтавської битви буде продовжено. Докладатиметься максимум зусиль, щоб державний історико-культурний заповідник "Поле Полтавської битви" перетворився на потужний музейно-туристичний комплекс, який приваблюватиме до нашого краю як численних туристів, так й інвесторів.
"Ви створюєте комплекс, що увійде в історію і діятиме упродовж багатьох століть", – висловив переконання Надзвичайний і Повноважний Посол Російської Федерації в Україні Віктор Черномирдін.
Зоря Полтавщини,  П’ятниця, 29 травня 2009 р., 2 стор.
Print Friendly, PDF & Email [1]