- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Із “Зорею Полтавщини” – до спортивного Олімпу

Перед тим, як головний суддя змагань, тренер вищої категорії, старший тренер ДЮСШ № 5 Олександр Кравченко оголосив про початок забігів, учасників естафети привітали головний редактор газети “Зоря Полтавщини”, голова обласної організації НСЖУ, заслужений журналіст України Григорій Гринь та заступник міського голови Полтави Олександр Русін.
Першими на бігові доріжки вийшли інваліди. Раніше вони завжди були активними учасниками цих змагань. Потім із різних причин кілька років участі в естафеті не брали.
– Нині ж традиція розпочинати змагання саме забігом інвалідів відроджується, – розповів голова обласного осередку Всеукраїнської організації інвалідів “Союз організації інвалідів України” Сергій Чумак. – Те, що робить “Зоря Полтавщини”, що робимо ми, – справа дуже потрібна. Для учасників естафети – це справжнє свято. А для інвалідів – особливо. Ми закликаємо їх: не треба сидіти у чотирьох стінах і замикатися у собі, слід виходити у світ, спілкуватися, тоді й жити стане легше.
Серед цієї категорії учасників змагань переможцями були усі, хто вийшов на дистанцію, – так вирішили організатори естафети. Тож усі отримали грамоти, футболки з логотипом “Зорі Полтавщини”, подарунки від редакції та безплатну піврічну передплату на нашу газету.
Упродовж майже двох годин змагань на бігових доріжках не вщухали пристрасті. Поступатися ніхто не хотів. Естафетну паличку спортсмени передавали один одному, щораз нарощуючи темп, намагаючись обійти суперника. Найбільш напруженою була боротьба між студентами. Останні два роки в естафеті перемагали легкоатлети Полтавської державної аграрної академії. До цього ж десять років поспіль найкращий час забігу показували спортсмени Полтавського державного педагогічного університету ім. В.Г.Короленка. Нині їм вдалося знову повернути собі звання абсолютного переможця. На другому місці – майбутні аграрії, на третьому – студенти Полтавського національного технічного університету ім. Ю.В.Кондратюка.
Серед студентів технікумів найспритнішими були спортсмени Полтавського політехнічного коледжу Національного технічного університету “Харківський політехнічний інститут”. На другій сходинці – Полтавський кооперативний технікум, на третій – геологорозвідувальний технікум.
У забігу серед спортсменів професійно-технічних училищ не було рівних дівчатам та хлопцям з Полтавського професійного ліцею.
Серед молодших школярів перемогу святкували учні Полтавської гімназії № 31, на другій сходинці – Полтавська ЗОШ І–ІІІ ступенів № 37, на третій – гімназія № 17. Серед старших школярів на першому місці – Полтавська гімназія № 9, на другому – Полтавська загальноосвітня школа № 20, на третьому – ЗОШ № 27.
Переможці та призери естафети отримали кубки, грамоти й подарунки – DVD-програвач, футбольні й волейбольні м’ячі, тенісні ракетки, інший спортивний інвентар. Усі спортсмени команди-переможниці безплатно отримали ще й піврічну передплату на “Зорю Полтавщини”.
За допомогу в проведенні естафети організатори змагань висловлюють щиру подяку бригаді медиків Полтавської міської станції швидкої медичної допомоги (лікар – Сергій Стадник, фельдшери – Антон та Світлана Ковтуненки, водій – Сергій Бондаренко), працівникам Полтавської філії ВАТ “Укртелеком” (звукооператор – Сергій Лопатін, асистент звукорежисера – Олександр Тихоступ) та Державтоінспекції м. Полтави.
– Цей захід ми провели не заради так званого піару, – наголосив в інтерв’ю представникам ЗМІ головний редактор газети “Зоря Полтавщини” Григорій Гринь. – Взагалі наше головне завдання – нести правду про події в області, в Україні, а не відшукувати “смажені” факти. Ми намагаємося йти в ногу з часом,  берегти та примножувати традиції минулого. І хочеться, щоб у майбутньому учасники естафети стали не лише нашими читачами, а й патріотами свого міста, свого краю – справжніми українцями, гідними славних предків.
Зоря Полтавщини, Вівторок, 19 травня 2009 р., 7 стор.
Print Friendly, PDF & Email [1]