- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Україна–НАТО: досвід, сьогодення та перспективи

До дискусії також були залучені представники іноземних дипломатичних місій в Україні, Офісу зв'язку НАТО, відбулося пряме відеовключення зі штаб-квартири Північноатлантичного альянсу. Цей захід організував Інститут Євроатлантичного співробітництва за сприяння Центру інформації та документації НАТО. Мета семінару – донести до представників ЗМІ з усіх регіонів країни компетентну та всебічну інформацію щодо реформ, втілених країнами – членами НАТО, перспектив розширення даної організації, актуальних викликів безпекової політики, а також нового формату відносин між Україною та НАТО. Під час інтерактивних сесій семінару його учасники удосконалювали практичні навики інформаційно-просвітницької роботи.
– Найголовнішою причиною та перевагою вступу України до НАТО є гарантії безпеки, колективно надані нашій державі іншими країнами блоку. Це не просто декларативна підтримка, а зважене рішення розвинених країн, – наголошувалося на зібранні. – У державах – членах альянсу реорганізуються армія, служба безпеки, судоустрій. Події в Грузії згідно з останніми соціологічними дослідженнями показали, що тих, хто був проти членства України в НАТО, стало на чотири відсотки менше, а тих, хто "за", – на шість відсотків більше. Та це не означає, що наші шанси на приєднання до членства в НАТО значно зростають. Адже переважна більшість українців продовжує вірити міфам про НАТО, багато з яких були сформовані ще за часів “холодної війни”. Не останню роль у відносинах Україна–НАТО відіграє і російський фактор.
Відтак, учасники семінару дійшли спільного висновку щодо необхідності більш широкого інформування про альянс усіх верств населення, щоб у суспільстві склалася об'єктивна думка про НАТО.
Зоря Полтавщини, Вівторок, 24 березня 2009 р., 2 стор.
Print Friendly, PDF & Email [1]