- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Літературна криничка для дітей та юнацтва

Презентація цього часопису відбулася під час чергового засідання обласної поетичної вітальні "Заобрій" у Полтавському обласному центрі естетичного виховання учнівської молоді. Познайомитися із журналом, його юними авторами та творцями прийшли представники полтавської інтелігенції, творча молодь.
На думку головного редактора журналу "Діє-Слово", письменника Володимира Тарасенка, цей дитячо-юнацький часопис стане гідним продовжувачем добрих традицій своїх попередників – журналу для малят "Журавлик" та дитячої газети "Полтавочка", які видавалися в області в 1990-х роках.
Полтавська літературна криничка для дітей і юнацтва – саме так називають "Діє-Слово" його творці – заснована обласним комунальним видавництвом "Полтавський літератор" за сприяння обласної ради та облдержадміністрації.
Керівником проекту є директор видавництва Анатолій Карпенко.
– Минулого року в рамках Програми розвитку інформаційної сфери, книговидання та книгорозповсюдження у Полтавській області обласним бюджетом були передбачені кошти на заснування і видання першого номера журналу для дітей та молоді "Діє-Слово". Його поява є визначною для області подією з огляду на катастрофічну ситуацію, яку маємо нині на ринку дитячих вітчизняних періодичних видань, – зазначив начальник головного управління інформаційної та внутрішньої політки облдержадміністрації Олег Пустовгар під час презентації журналу.
Журнал "Діє-Слово" – патріотично спрямоване видання, покликане виховувати в своїх юних читачів повагу і любов до Батьківщини, своєї рідної історії.
Зоря Полтавщини, Вівторок, 24 березня 2009 р., 2 стор.
Print Friendly, PDF & Email [1]