- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Юрій Луценко: “Полтавський УБОЗ спрацював на “четвірку”

По закінченні зібрання відбувся брифінг для  представників засобів масової інформації.
– Такі наради ми проводимо в усіх ре
гіонах України. І я можу скласти картину того, що відбувається на заході, в центрі, на півночі та сході нашої держави, – наголосив міністр. – Маємо на меті почути робочий звіт про результати діяльності УБОЗів за минулий рік і два місяці поточного року. Не приймаються ніякі відсотки, статистичні цифри. Лише конкретні факти, кількість затриманих злочинців та осіб, яким пред'явлено звинувачення і направлено в суд. Можу сказати, що серед Полтавського, Кіровоградського, Дніпропетровського, Донецького, Луганського, Харківського управлінь, керівники яких взяли участь у нараді, найгірше спрацював УБОЗ Дніпропетровської області, великі претензії до харків'ян.  Полтавський УБОЗ спрацював непогано, на "четвірку". Не займався, як інші області, гонитвою за цифрами.
На нараді в Полтаві міністр внутрішніх справ поставив керівникам обласних УБОЗів вимогу – не допускати розкрадання бюджетних коштів чиновниками.
– Це рік президентських виборів, коли багато високопосадовців займаються "дембельським акордом": збиранням данини і розкраданням бюджетних коштів. Маю сигнали про зловживання високих посадових осіб державних адміністрацій та керівників служб бюджетного напрямку з багатьох областей. Спостерігається не тільки нецільове використання, але цинічне і нагле пограбування державних коштів. Ключове завдання підрозділів УБОЗ – не допустити, аби цей рік був роком розкрадання коштів високопосадовцями, – сказав Юрій Луценко.  
На думку міністра внутрішніх справ, насамперед  треба перевірити акти виконання робіт з ремонту чи будівництва лікарні, школи, дороги тощо за бюджетні кошти минулого року. Під час проведення експертиз виявлено сотні фактів порушень.
Серед важливих напрямків роботи Юрій Луценко також визначив протидію хабарництву на всіх щаблях  державної влади.
Зоря Полтавщини, Вівторок, 17 березня 2009 р., стор. 2.
Print Friendly, PDF & Email [1]