- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Присолена криза

Таку паніку люди пояснюють по-різному. Одні поширюють чутки про те, що нібито зупинився завод із виробництва солі у Криму через буцімто невизначеність із новим власником. Інші говорять, що попит на сіль підвищився через кількаразове збільшення на неї ціни. В одному з полтавських магазинів розповіли, що у столиці пачка солі коштує 7 гривень, райцентрівські магазини нашої області нову партію солі отримали уже по 3,05 гривні.
Начальник управління з питань розвитку споживчого ринку, сфери побутових послуг та підприємництва облдержадміністрації Михайло Бугрій запевнив журналістів, що ніяких об’єктивних причин для такої паніки немає. Солі вистачає, і ціна на неї не підвищувалася. Соляні заводи працюють у звичному режимі. “Очевидно, тут спрацьовує людський фактор. Ми спрямовуємо всі сили на стабілізацію ситуації, збільшили завіз у 8–10 разів. Але люди усе-таки купують сіль у великій кількості”, – каже Михайло Бугрій.
На жаль, починається ажіотаж щодо інших товарів. Говорять, що через кількаразове збільшення ціни, а можливо, що і через зникнення з прилавків магазинів, підвищеним попитом починають користуватися сода, оцет, металеві кришки, сірники. Ось таке несподіване відлуння кризи на споживчих ринках.
“Зоря Полтавщини”, 2 стор., 27_02_09
Print Friendly, PDF & Email [1]