- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Тепло подешевшає

Роботи з реконструкції теплопостачання школи виконали ТОВ “СПМК-2” (начальник – Василь Остапенко) та приватне підприємство Валентини Чугай. Наладку обладнання і пуск газу провели працівники Хорольського району газопостачання (начальник – Юрій Чугай) Миргородського управління експлуатації газового господарства.
З радісною подією громадськість села привітали заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Сергій Соловей, голова Хорольської райдержадміністрації Тетяна Качаненко, голова Хорольської районної ради Віталій Хижняков.
Директор Штомпелівської школи Галина Догадайло від імені педагогів, батьків і дітей подякувала усім за сприяння у цій справі.
“Бар’єр” дисциплінує боржників
Фахівці міськводоканалу Кременчука у 2006 році розробили прилад “Бар’єр”, який допомагає впливати на боржників, котрі своєчасно не сплачують за комунальні послуги. За конструкцією він дещо відрізняється від розробки полтавських колег “Спрута” та “Зигзагу”, але призначення має таке ж саме.
На жаль, далеко не всі абоненти вчасно платять за отримані послуги, тому їм доводиться про це нагадувати. Якщо ж заборгованість перевищила тримісячний термін, тоді залучають “Бар’єр”, який без доступу до квартири від’єднує від системи водопостачання та водовідведення. Абонента про таку вимушену дію впливу за декілька днів попереджають оголошенням на під’їзді будинку. Якщо господар квартири ніяким чином не відреагував на попередження, бригада розпочинає свою роботу.
Поновлення припиненої послуги можливе тільки після повного погашення боргу. До того ж абонент має сплатити за це додатково 134 грн. У разі самовільного підключення на порушника чекає штраф у десятикратному розмірі.
Як повідомили у прес-службі міськводоканалу, минулого року злісними неплатниками були мешканці 120 квартир. Щоправда, власники 70 із них своєчасно схаменулися й уклали договори на поступове погашення заборгованості.
Максимальний борг однієї квартири минулого року сягнув 14 тис. грн, що є своєрідним рекордом у Кременчуці.
Діалог полтавських і
американських авіаторів
Миргородську авіаційну бригаду відвідала делегація ВПС Національної гвардії штату Каліфорнія (США), яку очолював полковник Джон Флогер. Метою візиту було, насамперед, встановлення дружніх відносин між авіаційними базами Фресно (штат Каліфорнія) та Миргородською авіаційною бригадою. Крім того, до плану відвідин входило обговорення широкого спектра питань щодо підтримки діяльності України зі створення, підготовки та оснащення взаємно сумісних з НАТО Об’єднаних сил швидкого реагування.
Спілкування українських і американських авіаторів проходило у контексті конструктивного діалогу та обміну думок щодо загальних проблем організації і несення бойового чергування, забезпечення надійного протиповітряного захисту суверенних держав. Гості із США мали змогу ознайомитися з об’єктами аеродрому, зразками техніки та озброєння частини, зокрема, з літаком Су-27, поспілкуватися з особовим складом.
Пізнаючи рідний край
В актовому залі Гадяцької спеціалізованої школи-інтернату відбулася презентація книги Сергія Пономарьова “Наша історія”.
Її автор – заступник генерального директора підприємства по переробці газового конденсату, депутат районної ради – розповів про свій життєвий шлях, підготовку матеріалу для книги.
Науково-популярне видання присвячене історії Стародавньої Русі, християнства на Русі, ролі міста Гадяча в історії України.
Сергій Костянтинович подарував п’ять примірників книги шкільній бібліотеці. Керівник структурного підрозділу навчального закладу, член Національної спілки журналістів України, депутат районної ради Олег Березенко подякував автору книги за цікаву розповідь.
Зоря Полтавщини, Вівторок, 24 лютого 2009 р., 2 стор.
Print Friendly, PDF & Email [1]