- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Новітні амазонки “осідлають” КрАЗ

Змагання недаремно називають “жіночим Дакаром”, адже за кермом вантажівок, мотоциклів, квадроциклів –  лише жінки. За 14 днів учасниці подолають 2 500 кілометрів піщаних дюн. Мета змагань – не швидкість, а вміння керувати транспортними засобами по бездоріжжю. Переможцем стане той, хто досягне фінішу без штрафних балів. Орієнтуватися доведеться тільки за допомогою компаса та топографічної карти. Щоб ніхто не загубився в пісках Сахари, кожний автомобіль матиме свій датчик, який дозволить відстежувати його місцезнаходження на радарі.
Ось у таких умовах доведеться боротися нашій національній збірній команді, першим водієм у якій виступатиме досвідчена гонщиця Ірина Кравець. Другим водієм названо студентку Анну Сухобрус, яка навчається на третьому курсі Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Третього “пілота” визначать на конкурсі.
Щоб автогонщиці мали змогу ближче ознайомитися з вантажівкою, ХК “АвтоКрАЗ” нещодавно влаштувала своєрідний майстер-клас для національної жіночої команди. Його провели п’ятиразовий чемпіон України в абсолютному заліку з ралі Василь Ростоцький та відомий заводський водій-випробувач Василь Ухналь. Презентація українського супервсюдихода КрАЗ-5233ВЕ стартувала біля центральної прохідної ХК “АвтоКрАЗ”, а основні події розгорнулися за містом на різних ділянках доріг і бездоріжжя автополігона “Європа”.
Перебуваючи в умовах, наближених до африканської пустелі, кременчуцький важковаговик не підвів своїх конструкторів, долаючи неймовірно складні перепони. Нині тривають незначні його доопрацювання з тим, щоб гонщиці почувалися за кермом комфортніше та впевненіше.
Зоря Полтавщини, Вівторок, 24 лютого 2009 р., 2 стор.
Print Friendly, PDF & Email [1]