- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Полтавщина

Конкурс лікарів-стоматологів
Олена ІГНАТЕНКО

“Зоря Полтавщини”
В  Українській медичній стоматологічній академії підбили підсумки ювілейного Х Всеукраїнського професійного конкурсу лікарів-стоматологів “Шлях у світ майстерності”. Цього року участь у ньому взяли вісім команд (лікар та консультант) із різних регіонів України. Цьому передували півфінальні змагання, що проходили на кафедрах післядипломної освіти лікарів-стоматологів різних навчальних закладів. А потім переможців запросили на другий етап до Полтави.
Роботи  лікарів-інтернів оцінювали за чотирма основними критеріями: форма, колір, прозорість та якість поверхні зуба. У цьогорічному конкурсі були нововведення щодо оцінки робіт – їх оцінювали не лише фахівці, а й проводилося Інтернет-голосування. Як зауважила голова журі професор Української медичної стоматологічної академії Таїсія Скрипнікова, є також програми комп’ютерної оцінки робіт, але їх застосовуватимуть уже в наступних конкурсах.
А цьогоріч найбільше балів від членів журі та Інтернет-користувачів набрала команда з Донецька на чолі з лікарем Вікторією Саноян. Друге місце розділили полтавка Тетяна Бачуріна та Доріана Сандуляк зі Львова. Решті учасників присудили третє місце. Усім вручили дипломи і подарунки від спонсорів: стоматологічні засоби та спеціальну літературу.

Нове обладнання вогнеборців
Олена ІГНАТЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Полтавське міське управління ГУ МНС України у Полтавській області отримало гідравлічний пожежний підйомник, змонтований на базі автомобіля КамАЗ. Він призначений для гасіння пожеж і рятування людей на великій висоті. Драбина довжиною 30 метрів дає можливість працювати у багатоповерхових будинках, висотністю до 10 поверхів включно. Такий комплекс – перший і єдиний в області. Полтавські рятувальники вже багато років бідкалися про необхідність мати подібну техніку і нарешті отримали її з Міністерства з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи. Працюватиме спецавтомобіль у Полтаві. У зв’язку із будівництвом багатоповерхових будинків таких автомобілів ще потребують Кременчук, Комсомольськ, Миргород, Лубни.
Про технічне забезпечення полтавських рятувальників подбала і міська влада. Міське управління МНС отримало також автомобіль, призначений для оперативного використання рятувальними бригадами.

Паломництво хасидів у Гадяч
Олена ГЛІК
Журналіст

Наприкінці січня близько 5 тисяч хасидів з Австралії, Канади, США, Ізраїлю та України прибули у Гадяч, щоб відвідати могилу засновника руху Хабад ребе Шнеур-Залмана Шнеерсона. Добиралися автобусами, автомобілями і навіть вертольотом.
“Паломництво організовує нащадок ребе, який проживає у Франції, – розповідає представник організації Хабад у Гадячі Сергій Дудніченко. – Паломники, за звичаєм, лишають свої листи з проханнями на могилі ребе”.
Зоря Полтавщини, П’ятниця, 13 лютого 2009 р., 2 стор.

Print Friendly, PDF & Email [1]