- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Названо лауреатів премії імені Володимира Малика

Слід відзначити високий художній та науковий рівні поданих робіт і широку географію цьогорічних номінантів. На конкурс були представлені роботи дослідників із Києва, Полтави, Луганська, а також Лубен, Гадяцького, Глобинського, Зіньківського, Козельщинського районів.
У номінації “Література і публіцистика” лауреатами стали Олексій Неживий з Луганська за книги “Час неминущий”, “Борис Грінченко: вартовий слова”, “Письменники Луганщини”, “Юному краєзнавцеві Луганщини”, методичні розробки та матеріали публікацій у ЗМІ. Іван Чайка із Гадяцького району  – автор історичного роману “Дзвони над Лютенькою” та книги для дітей “У герці”.
У номінації “Краєзнавство і народна творчість” лауреатом названо колектив Полтавського відділення Українського ботанічного товариства НАН України під керівництвом голови відділення Віктора Самородова за книгу “Вернадський і Полтавщина: факти, документи, бібліографія”; Григорія Сердюка з села Бреусівки Козельщинського району за книгу “Перлина Козельщини”, написану в співавторстві з, на жаль, нині покійною Вірою Жук.
А в номінації “Мистецтво і монументальна скульптура” переможцем став народний аматорський гурт “Контингент” із Лубен.
Зоря Полтавщини, Середа, 4 лютого 2009 р., 5 стор.
Print Friendly, PDF & Email [1]