- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Кримінал

З’ясувалися й обставини злочину. Троє 17-річних юнаків напередодні зимових свят, прогулюючись вночі поблизу інтернату, вихованцями якого були колись, проникли на територію закладу. Хлопці  відшукали вікна “рідного класу”, розташованого на першому поверсі будівлі. Вирвавши металеві віконні грати і розбивши скло вікна, вони відчинили раму й проникли до кімнати.
– Ми знали, що перед святами до інтернату приїздять шефи, а значить, повинні бути подарунки до Нового року і Різдва, – розповів один із затриманих.
Хлопці думали, що знайдуть новорічні набори солодощів чи іграшки, але цього разу серед подарунків були новий телевізор і DVD-програвач. Окрім телевізора, DVD-програвача та електричного чайника, колишні вихованці закладу прихопили дрібні речі – ліхтарики, кілька іграшок, жменю цукерок і пару рушників…
За фактом ведуться слідчі дії.
Трагедія на автодорозі Київ–Харків
ВЗГ ГУ МВС України в Полтавській області

27  січня цього року о 15.30 до Полтавського райвідділу міліції телефоном надійшло повідомлення від мешканця Полтави про те, що на 347-му кілометрі автодороги Київ–Харків у автомобілі ВАЗ-21099 виявлений труп зі слідами асфіксії. Як установили правоохоронці, ним виявився 59-річний громадянин Росії, мешканець Воронежа.
Порушено кримінальну справу за ст. 115 ККУ (умисне вбивство). Створена слідчо-оперативна група ГУ МВС із розслідування цього злочину.
Шановні громадяни! Якщо ви стали свідком події або можете повідомити будь-яку інформацію щодо осіб, причетних до злочину, просимо звертатися за телефонами: 51-77-57 або 02. Конфіденційність та винагороду гарантуємо.

Хабар за кредит
Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”

Якщо для декого з отримувачів банківських кредитів позичені гроші виявилися справжнім ярмом, то для деяких працівників банківських установ вони стали джерелом додаткового збагачення. Щоправда, з кримінальним відтінком. Зокрема, працівники відділу ДСБЕЗ Кременчуцького міського управління міліції виявили та задокументували факт вимагання хабара працівницею одного з місцевих банків. Зловживаючи службовим становищем, вона вирішила заробити півтори тисячі гривень за надання кредиту за спрощеною схемою.
Прокуратура міста порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 368 КК України (одержання хабара у великих розмірах службовою особою, яка обіймає відповідну посаду). Ця стаття передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та конфіскацією майна.
Зоря Полтавщини, Середа, 4 лютого 2009 р., 8 стор.

Print Friendly, PDF & Email [1]