- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Шахрайка в погонах

Пригода аферистки на Полтавщині розпочалася з відвідування військової частини, де жінка, одягнута у повсякденний формений одяг старшого лейтенанта Збройних сил України, налагодила стосунки з військовими. Наталя спромоглася настільки легко увійти в довіру одного з нових знайомих, що чоловік запросив компанійську панночку до родинної оселі. Шахрайка, скориставшись ситуацією, коли військовий відбув на службу, викрала із квартири гаманець з грошима, мобільний телефон і фотоапарат.
Легка перемога спонукала жінку на чергову авантюру. Відрекомендувавшись дочкою впливового військовика, вона практично увійшла в довіру офіцерів іншої військової частини. Далекоглядним планам шахрайки завадив виконуючий обов’язки начальника частини. Телефонний дзвінок до військової частини, службовою особою якої представилася жінка, підтвердив його сумніви. На вимогу пред’явити документи авантюристка спробувала втекти, але на місце пригоди негайно прибула слідчо-оперативна група співробітників міліції.
Після з’ясування всіх обставин Наталю Семенюк було доставлено до Ленінського районного відділу міліції Полтави, за місцем скоєння крадіжки майна з квартири офіцера, про яку йшлося вище. Обкраденим пощастило – затримана повернула усе майно.
Було порушено кримінальну справу за фактом. Однак обраний на підставі порушеної кримінальної справи (ч. 1 ст. 185 КК України – крадіжка) запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд виявився неефективним. Зібравши свої пожитки, Наталя поїхала до Кременчука.
Прибувши до наддніпрянського міста, Наталя Семенюк залишила особисті речі на автовокзалі, проте не в камері схову, а у диспетчера. Змінивши амплуа, тепер уже у формі лейтенанта внутрішніх військ МВС України, жінка подалася до кафе, розташованого у напівпідвальному приміщенні, поблизу залізничного вокзалу. Будучи любителькою випити, комунікабельна жінка швидко відшукала товариство – двох молодих чоловіків. Співрозмовники так “набралися”, що жінка не помітила зникнення власної дамської сумочки. Але бувала в бувальцях аферистка не розгубилася і повідомила про злочин міліцію, зателефонувавши на “02”.
Чергова група, яка негайно прибула на місце події, відреагувала оперативно – підозрюваних у скоєнні крадіжки затримали безпосередньо на місці злочину.
І все було б за сценарієм Наталі, якби… Співробітник міліції під час огляду особистих речей Наталі помітив аркуш паперу, що випав із викраденої сумочки. Це була довідка про звільнення Наталі Семенюк із колонії. Окрім довідки про звільнення, жінка зберігала копію постанови про порушення кримінальної справи, винесеної слідчим Ленінського райвідділу міліції Полтави…
Зловмисницю конвоювали до Сум, де щодо неї порушено кримінальну справу за сукупністю злочинів: шахрайство (ст. 190 КК України) і самовільне присвоєння владних повноважень (ст. 353 КК України). Оперуповноважені карного розшуку лінійного відділу міліції Сумщини Андрій Дорохов та Сергій Петренко, відряджені для супроводження, відзначили, що жінка примудрялася безплатно роз’їжджати залізничним транспортом.
З’ясувалося, що впродовж декількох років Наталя працювала кухарем у військовій частині. Що послужило поштовхом до злочинної діяльності, жінка говорити відмовилася, сказала лише, що їй завжди подобалася військова форма. Після відбуття півторарічного покарання повернулася на Волинь до дочок (10 і 8 років), кілька місяців працювала, а потім… Нині слідство триває.
Print Friendly, PDF & Email [1]