- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Полтавську марку – на світові ринки

– Ми порозумілися щодо форм і методів подальшої співпраці. З боку МЗС була запропонована підтримка у просуванні продукції місцевих виробників через наші закордонні дипломатичні установи, тобто лобіювання вітчизняного товаровиробника. Це те, що давно і активно роблять в усьому світі, – сказав Олександр Горін. – Торговельні представництва України є не в усіх державах. Тому посли і співробітники посольств відтепер опікуватимуться економічними інтересами конкретних товаровиробників. Щодо Полтавщини, то передовсім це стосується виробів Крюківського вагонобудівного і Кременчуцького автомобільного заводів.
Перспективи міжнародних зв’язків в аграрній сфері теж значні. Інша справа – як їх реалізувати. Темпи зростання цін на продовольство вищі, ніж на нафтопродукти. Існує велика зацікавленість, насамперед азіатських країн, у започаткуванні механізму, який би дозволив, з одного боку, отримати інвестиції з цих країн, а з іншого – гарантувати їм конкретну кількість і якість продуктів, які б вони хотіли придбати в Україні. Це можуть бути спільні підприємства, готові не лише купувати і продавати, але й інвестувати в соціальний розвиток. Ще один напрямок співпраці – пошук конкретних споживачів українського зерна, зазначив заступник міністра.
– Хочу подякувати Міністерству закордонних справ за те, що швидко відгукнулося на кризові виклики, які сьогодні переживають Україна і весь світ. Через наші закордонні представництва і місії ми готові працювати над тим, щоб вийти на іноземні ринки, – заявив голова облдержадміністрації Валерій Асадчев. – На Полтавщині є чимало напрямів, галузей, де може бути така співпраця. Зокрема, аграрний комплекс, нафтогазовий,  запровадження новітніх технологій в енергозбереженні, комунальній галузі тощо.  Це не лише питання руху наших товарів за кордон, а й впровадження новітніх технологій, які можемо запозичити в інших країнах. Тож такі контакти з МЗС і його закордонними місіями стануть постійними.
Зоря Полтавщини, П’ятниця, 23 січня 2009 р., 2стор.
Print Friendly, PDF & Email [1]