- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Спорт

Переможців турніру привітали голова Полтавської міської Спілки ветеранів війни в Афганістані Олексій Глушков, представники Октябрської і Київської районних у м.Полтаві рад, батьки воїна-афганця Наталія Петрівна та Іван Іванович Коротуни, які вручили юним хокеїстам Кубок, призи і святковий торт.
Як повідомив організатор турніру педагог ДЮК “Промінь” Валерій Щербина, хокейні баталії на цьому не закінчуються. Незабаром розпочнуться ігри на приз “Золота шайба”.

На шляху до спортивних арен
Володимир ВИСОЦЬКИЙ
Журналіст

На засіданні ІХ звітного конгресу федерації футболу Полтавської області про підсумки роботи звітував її президент Анатолій Дяченко. У зібранні взяли участь член президії Федерації футболу України Віктор Парадніков, почесний президент обласної федерації футболу Микола Залудяк, генеральний директор ФК “Ворскла” Дмитро Яворський, представники обласних та районних спортивних організацій. Серед присутніх були і гості з Харківської, Сумської, Дніпропетровської та Київської обласних федерацій футболу.
Доповідач повідомив, що в області діють 15 федерацій з юридичними правами та 13 громадських організацій футболу, які об’єднують понад 80 тисяч спортсменів.
Федерація постійно удосконалює систему дитячо-юнацького футболу, впроваджуючи уроки фізкультури з елементами футболу. Проводяться змагання на призи клубу “Шкіряний м’яч”, розвивається аматорський футбол.
Понад тридцять ДЮСШ відвідують 5000 вихованців, серед них близько 400 дівчат. В останні роки на Полтавщині збудовано 38 майданчиків зі штучним покриттям. Але чимало стадіонів потребують ремонту.
Нині особливо гостро постало питання матеріально-технічного забезпечення ДЮСШ. Турбують низький рівень професійної кваліфікації дитячих тренерів, недостатня діяльність громадських футбольних федерацій у містах та районах області.
Після обговорення порядку денного учасники конгресу роботу обласної федерації футболу визнали задовільною.

Перший турнір фанатів "Ворскли"
Рамін ГАСАНОВ
Журналіст

Фанати полтавської "Ворскли" 54-ту річницю від дня створення своєї улюбленої команди вирішили зустріти не за святковим столом, а, як і належить справжнім прихильникам футболу, на спортивному майданчику. Тож в обласному центрі, в спорткомплексі "Юність-1", відбувся турнір восьми команд, розділених на дві групи. У фінал потрапили команди "Фролл FCUK" і "ОФФ". Матч між ними був дуже напруженим. Основний час зустрічі закінчився внічию. Володаря першого Кубка серед фанатів "Ворскли" визначали за серією пенальті. Із загальним рахунком 6:5 перемогли футболісти "ОФФ". Планується, що цей турнір стане щорічним.

На приз Віталія Бардешина
Володимир ВИСОЦЬКИЙ
Журналіст

Традиційний всеукраїнський турнір з міні-футболу серед юнаків на приз майстра спорту Віталія Бардешина  зібрав у спортивному комплексі “Україна” Полтави місцеві команди СДЮШОР-94, інтернату №1, ДЮФШ ФК “Ворскла”, ДЮСШ ім.Горпинка та СДЮШОР-95, а також команди з Котельви та “Нафтовик” з Охтирки Сумської області.
Як повідомив головний суддя змагань Юрій Павлюченко, перше місце та головний приз вибороли юні футболісти з Котельви, які у шести поєдинках втратили лише одне очко, зігравши з однолітками з Полтавської СДЮШОР-94 внічию – 1:1.
На другій сходинці – футболісти з Полтавського інтернату № 1 – у них одна поразка від переможців (2:3). “Бронзу” здобули гості з охтирського “Нафтовика”.
Кращими гравцями турніру визнані захисник Вадим Крифнєв (Полтавська СДЮШОР-94) та нападники Євгеній Саракося (ДЮСШ ім. Горпинка) і Антон Щербак (ДЮФШ “Ворскла”).

Срібно-бронзові призери
Олександр ЯКОВЛЄВ
Журналіст

У  Харкові завершився міжнародний турнір з тхеквондо ВТФ "Діти України" серед юнаків 1996–1998 років народження. У змаганнях взяли участь спортсмени з Харкова, Дніпропетровська, Києва, Луцька, Севастополя, а також із Росії, Білорусі, Молдови. Збірна Полтави була представлена десятьма тхеквондистами. Троє з них стали призерами змагань. Кращий результат у складі нашої команди показав Роман Погребняк. Він у ваговій категорії до 57 кг зайняв друге місце. Бронзові нагороди в активі Романа Маслака (до 32 кг) та Василя Голуба (до 53 кг). Готував полтавських тхеквондистів до змагань Юрій Шавиро.
Спортивний калейдоскоп
Проведено змагання з п'яти видів спорту в залік 8-ї Універсіади Полтавщини серед студентів ВНЗ ІІІ–ІV рівнів акредитації. Тож нині команди розташувалися таким чином: на першому місці – Полтавський національний технічний університет, на другому – Полтавський державний педагогічний університет, на третьому – Полтавська державна аграрна академія. Четверте місце зайняла Українська медична стоматологічна академія, п'яте – Полтавський університет споживчої кооперації України, шосте – Кременчуцький державний політехнічний університет.
***
Триває обласна спартакіада серед школярів. Після зональних у Гребінці відбулися фінальні змагання з міні-футболу серед дівчат, у яких взяли участь вісім команд. Перемогли господарки, на другому місці – спортсменки з Гадяцького району, на третьому – команда Машівського району, яка у напруженому поєдинку за "бронзу" здолала полтавок. У Комсомольську відбувся фінал з футболу серед хлопців. Перше місце виборола команда господарів, друге – юні футболісти з Гребінки, а третє – школярі з Гадяча. У Кобеляках у змаганнях із настільного тенісу взяли участь чотирнадцять команд. За їх підсумками переможцями стали представники Лохвицького району, друге місце – у спортсменів Козельщинського району, третє – у господарів.
***
У Полтаві відбулися змагання з баскетболу серед юнаків та дівчат у залік міської спартакіади серед учнів професійно-технічних навчальних закладів. У них взяли участь вісім команд юнаків та шість колективів дівчат. Переможцями серед юнаків стали вихованці ПТУ №23, серед дівчат – професійного ліцею.
Зоря Полтавщини, 6 стор., 21_01_09

Print Friendly, PDF & Email [1]