- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Найвища нагорода

Однак найвищою нагородою для себе Андрій Володимирович вважає довіру виборців – територіальну громаду району він беззмінно очолює вже двадцять років поспіль. Подібним фактом у своїй біографії не може сьогодні похвалитися жоден районний керівник Полтавщини. Та й в Україні, мабуть, мало знайдеться голів райрад, які б мали таку підтримку виборців і в радянські часи партійної номенклатури, і в нинішні часи політичної кон'юнктури.
Можна, звичайно, багато розповідати про аналітичний склад розуму Андрія Володимировича, компетентність і принциповість у прийнятті важливих рішень, про його суто людські риси характеру – порядність, доброзичливість, уміння поєднувати інтереси всієї громади з потребами окремих громадян. А якщо коротко, то він – людина слова і діла.
Виконком під безпосереднім керівництвом Андрія Володимировича наполегливо працює над удосконаленням системи комунального господарства району, розширенням водної, газової, телефонної мереж, освітленням вулиць району. Серед стратегічних об'єктів – будівництво резервуару питної води ємністю п'ять тисяч кубічних метрів на Демурівському водозаборі. Введення в експлуатацію цього резервуару дозволило розв'язати одну з найболючіших проблем правобережжя Кременчука – постійне й безперебійне водопостачання без застосування графіка. Сприяло кращому забезпеченню водою й спорудження водогону від дюкера через Дніпро до водних мереж по вулиці Мічуріна, в мікрорайоні Третій Занасип. У кварталі № 620 з'явилася нова котельня, завдяки якій мешканці шостого мікрорайону відчули не тільки тепло в своїх оселях, а й реальну турботу районної ради про їхнє благополуччя. А скільки різних проблем довелося розв'язувати разом із міською владою, щоб забезпечити життєдіяльність правобережної частини Кременчука під час капітального ремонту мостового переходу через Дніпро, що тривав упродовж вересня–грудня 2007 року.
У районі планомірно вирішують питання будівництва об'єктів промислового, житлового, торгово-побутового, соціального та комунального призначення, впроваджують іпотечне кредитування на спорудження житла.
Андрій Володимирович виступив ініціатором створення проекту "Комплексна програма відновлення історичного, культурно-рекреаційного середовища Крюківського району Кременчука", який визнано кращим на Всеукраїнському конкурсі проектів і програм розвитку місцевого самоврядування. Ідея полягає у реконструкції історичної перлини Кременчука – Міського саду. Для реалізації задуму з державного бюджету у 2008 році було залучено кошти в сумі 495 тис. грн. Крім цього, з міського бюджету виділено ще півмільйона. Нині вже розроблено проект реконструкції, проведено громадські слухання з цього питання.
Під особливою увагою голови Крюківської районної ради перебувають питання соціального захисту населення. Тут створено територіальний Центр соціального обслуговування пенсіонерів і інвалідів, під опікою якого перебуває більш ніж 4,6 тисячі осіб.
До дітей в Андрія Володимировича таке ж тепле й турботливе ставлення. Саме на території Крюківського району було відкрито єдиний в області і один із найкращих в Україні Центр ранньої соціальної реабілітації дітей-інвалідів на сто місць. Упродовж трьох років районна рада утримувала заклад на власному бюджеті. Тобто започаткована Андрієм Коваленком надзвичайно важлива й необхідна справа знайшла підтримку на обласному рівні й нині набирає нових обертів свого розвитку. Голові райради належить також ініціатива створити в районі перший у місті дитячий будинок сімейного типу, а в школах Крюківського району – впровадити автономне газове опалення з тим, щоб уникнути залежності від постачальників тепла, які з різних причин збанкрутіли чи припинили свою діяльність.
Андрій Володимирович постійно переймається й медичними закладами, надаючи їм необхідну підтримку. Жінки-крюків'янки саме йому завдячують за збереження пологового відділення міської лікарні № 2, яке торік опинилося під загрозою закриття. Свого часу в Крюкові було збережено й приміщення колишнього кінотеатру, який тепер має статус Палацу культури та дозвілля і є справжнім центром культурно-масової роботи, художньої самодіяльності й прикладного мистецтва дорослих і дітей. У районі відкрито єдиний у місті музей одного автора – місцевої художниці Наталії Юзефович. Створені й функціонують музична та спортивні школи для дітей. Андрій Володимирович має титул почесного голови федерації художньої гімнастики міста, тож постійно дбає про розвиток цього красивого виду спорту.
Хоча до владних повноважень районної ради не відноситься безпосереднє керівництво промисловими підприємствами, проте Андрій Коваленко ніколи не був спостерігачем у ситуації, коли той чи інший трудовий колектив потребував підтримки у розв'язанні складних проблем. Адже від економічного і фінансового благополуччя вагонобудівного, сталеливарного, автоскладального заводів, заводу дорожніх машин, кондитерської фабрики та інших підприємств у кінцевому підсумку залежить добробут усіх мешканців Крюківського району.
Усі ці конкретні справи щодня шліфують образ керівника-державника, гартують хист управлінця-менеджера, збагачують неоціненним досвідом службовця-практика, яким і є Андрій Коваленко. На початку нинішнього року йому виповнилося 60. Але ця людина, здається, не підвладна часовим вимірам. Як і двадцять років тому, голова Крюківської райради залишається у відмінній робочій формі: підтягнутий, енергійний, діловий, сповнений прагнення успішно вирішувати нові проекти розвитку свого району і всього наддніпрянського міста.
Зоря Полтавщини, 4 стор., 21_01_09
Print Friendly, PDF & Email [1]