- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

“Ворскла” готується до нового сезону

Потім два дні відпочинку і третій та четвертий збори у тій же країні – з 31 січня по 11 лютого та з 14-го по 23 лютого. Далі – тренування у Полтаві й перша календарна гра другого кола – 28 лютого вдома із сімферопольською “Таврією”.
До речі, саме до кримської команди у період міжсезоння мають перейти капітан молодіжного складу “Ворскли” Євгеній Пєсков та хорватський легіонер Саша Джурічіч. Розмови ж про те, що з команди підуть Дебатік Цуррі та Арменд Даллку, жодних підстав не мають, повідомили нам у прес-службі футбольного клубу. Так само у Полтаві залишаться і Григорій Ярмаш та Йован Маркоскі, яких начебто хотіли б мати у своєму складі голландський “АЗ” та сербська “Црвена Звезда”.
Щодо останніх придбань “Ворскли”, то головний тренер Микола Павлов великі надії покладає на півзахисника атакуючого плану Костянтина Ярошенка з маріупольського “Іллічівця”. Голкіпер охтирського “Нафтовика” Сергій Величко замінить резервного воротаря полтавців Сергія Остапенка, у якого мало ігрової практики. Керівництво клубу не хоче ризикувати, адже команда боротиметься у чемпіонаті за високі місця.
– На перспективу, – каже Микола Павлов, – ми взяли і двох Романів – нападників кременчуцького “Кременя” – Безуса і Кунева. До колективу також приєдналися ще четверо гравців. Серед них – півзахисник запорізького “Металурга” Антон Гай. Інші футболісти для вболівальників маловідомі, це – представники команд першої і другої ліг.
– Багатьох уболівальників “Ворскли” цікавить, ким ви заміните лідера Сергія Кравченка, який тепер гратиме у київському “Динамо”.
– У нас існують внутрішні резерви, завдяки яким зможемо замінити Сергія. Окрім того, дане питання вирішуватимемо, здійснюючи тактичні перебудови у команді. У моїх задумах є чимало схем. Під час зборів ми виберемо найбільш оптимальні. Зараз же мене навіть більше турбує не це, а те, що першу гру із “Таврією” пропускають Цуррі й Даллку. Тим паче, що матч відбудеться у лютому, коли погодні умови не найкращі.
– Що треба для того, аби “Ворскла” не збавляла набраного у першому колі темпу гри, до того ж ще й ведучи боротьбу за Кубок України?
– Головне, щоб наших гравців обминали травми. Також треба бути мобілізованими. За час, поки я працюю тренером у Полтаві, не було жодного випадку, коли якийсь із футболістів із відпустки повертався із зайвою вагою. Зараз же головне – продуктивно попрацювати на всіх зборах, які ми запланували. Будемо намагатися робити все від нас залежне, щоб дарувати вболівальникам свято. А це зазвичай буває, коли їхня улюблена команда перемагає.
”Зоря Полтавщини”, 7 стор., 13_01_09
Print Friendly, PDF & Email [1]