- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Рідний край

Лохвицький міський голова Надія Солонець, голова райдержадміністрації Віктор Щуров, начальник служби автомобільних доріг у Полтавській області Роман Ігнатенко, начальник Полтавського облавтодору Володимир Радіонов у виступах підкреслили, що за останні два роки на будівництві освоєно стільки коштів, скільки за всі попередні десять років.
Було відзначено кращих виробничників шляхових організацій грамотами обласної державної адміністрації, обласної ради, відомчими відзнаками.
Благочинний Лохвицького району Української православної церкви Київського патріархату Георгій (Лобачевський) освятив дорогу.

Висока якість хорольської марки
Анатолій ОЛІЙНИК
Журналіст

Дитячі продукти ВАТ “Хорольський молококонсервний комбінат дитячих продуктів” користуються в Україні та за її межами великим попитом. Серед усього розмаїття виробів особливе місце займає продукт дитячий “Малиш”, який і дав назву торговій марці підприємства. У жовтні-листопаді минулого року освоєно виробництво принципово нової якості “Малиша” швидкого приготування, що не потребує варіння. Саме продукти швидкого приготування найбільш практичні. “Малиша” швидкого приготування за два місяці вироблено 45 тонн.
Добру славу здобув і продукт “Малютка без цукру” швидкого приготування. Особливо цінним є виріб “Каша злакова “Малишка” швидкого приготування. У минулому році каш на молочній основі виготовлено близько 130 тонн п’яти найменувань. Тут і гречана, і рисова, і гречано-рисова, і кукурудзяна, та із суміші чотирьох злаків: вівса, кукурудзи, рису та гречки. Для тих, хто не сприймає лактозу, що міститься в молоці, виготовляються чисто злакові каші. Для мам незамінними є продукти “Фемілак 1”, “Фемілак 2” та “Фемілак 2 плюс”, до речі, останній збагачений цикорієм, що має особливо цілющі властивості.
ВАТ “Хорольський молококонсервний комбінат дитячих продуктів” задовольняє сьогодні потреби споживачів, і його вироби прийнятні за ціною.

Новорічно-різдвяний салон
Лідія ВІЦЕНЯ
“Зоря Полтавщини”

У зимових свят – свої традиційні прикмети. Так, для численного кола полтавців уже впродовж двадцяти років однією з них є виставка в Художньому салоні. Вона щоразу відкривається наприкінці грудня і символізує, як і запалені паралельно у часі вогні ялинки, наближення відразу двох свят – Нового року і Різдва Христового. А тому всіх гостей салону першими вітали солісти обласної філармонії колядкою –
Радуйся! Ой, радуйся, земле:
Син Божий народився!
Атмосфера свята полонила душі, бо до пісні доєдналися зимові пейзажі на полотнах та різдвяні сюжетні композиції, а директор виставкової зали обласної організації Національної спілки художників України Людмила Солодкова першим запрошує до слова протоієрея, священика Свято-Успенського собору (УПЦ КП) Юрія (Кулика).
– Христос рождається – славімо Його! – вітає присутніх священик, зазначаючи, що роботи полтавських художників сповнюють теплом і добром наші душі, бо й створені вони із Божого благословення.
Голова обласної організації НСХУ, заслужений діяч мистецтв України Юрій Самойленко зокрема підкреслив, що рік новий для його колег цікавий у першу чергу відзначенням 200-річного ювілею М.В.Гоголя, і вони вже готуються до нього, відкриваючи для себе все глибше талант видатного земляка.
Митців та перших глядачів новорічно-різдвяної виставки привітали також директор Галереї мистецтв Ольга Курчакова, заслужений художник України Микола Підгорний, художники Віктор Трохимець-Милютін та Євген Путря.
В експозиції – поруч із відомими майстрами пензля – представлені твори молодих митців, зокрема Наталії Корф, В'ячеслава Коркішка, Наталії Дігтяр, Дениса Городничого. У програмі розваг ця виставка до звичних веселощів додасть її відвідувачам ще й поштовху до усвідомлення того, що головне у святкуванні не застілля, а різдвяне оновлення наших душ.
“Зоря Полтавщини”, 1 стор., 9 січня 2009

Print Friendly, PDF & Email [1]