- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Встановлено чіткі терміни виплати пенсій

Відповідно до статті 47 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” пенсія повинна виплачуватися щомісяця, не пізніше 25 числа місяця, за який виплачується пенсія. З метою збереження стабільності виплат та недопущення порушення строків виплати передбачено встановити та зафіксувати чіткі терміни виплат.
Пенсіонерам, які одержують пенсії чер
ез підприємства поштового зв’язку, дати виплати можуть зміститися на два дні. Тобто пенсіонери, у яких виплатні дні нині встановлені 2-го або 15-го числа, одержуватимуть пенсії відповідно
4-го або 17-го числа.
Для пенсіонерів, які одержують пенсії через установи банків, пропонується встановити дати виплати пенсій пропорційно у період з 4-го по 25-те число.
При цьому передбачена наступна черговість виплати пенсій: інваліди війни; учасники бойових дій; члени сімей загиблих військовослужбовців; одержувачі пенсій у зв’язку із втратою годувальника та інваліди; непрацюючі пенсіонери за віком; працюючі пенсіонери.
Кожному пенсіонеру буде надіслано письмове повідомлення про дату виплати пенсії, в якому кожний пенсіонер також матиме змогу ознайомитися з переліком своїх прав у відносинах із Пенсійним фондом.
З 30 жовтня поточного року в Пенсійному фонді працює контакт-центр. Усі, кого турбують питання пенсійного забезпечення, сплати пенсійних внесків або персоніфікованого обліку, можуть зателефонувати за номером 8-800-503-7-530 (дзвінки зі стаціонарних телефонів у межах України безкоштовні).
У другій половині січня 2009 року практично в усіх управліннях Пенсійного фонду України буде завершено встановлення інформаційних кіосків, у яких за допомогою пластикового пенсійного посвідчення або свідоцтва про загальнообов’язкове державне соціальне страхування можна одержати інформацію про: нарахування та виплату пенсій; індивідуальну інформацію з системи персоніфікованого обліку; довідкову інформацію щодо призначення пенсій та прийому громадян в органах Пенсійного фонду.
“Зоря Полтавщини”, 3 стор., 9 січня 2009
Print Friendly, PDF & Email [1]