- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Спорт

У другому турі – другі
Володимир ВИСОЦЬКИЙ
Журналіст

У  спортивному комплексі Полтавської спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву № 2 відбулися змагання Всеукраїнської дитячої ліги з волейболу серед дівчат 1994–1995 років народження. У них взяли участь команди з семи міст України – переможці зональних змагань.
Юні спортсменки Полтави поступилися лише волейболісткам Запорізької школи-інтернату з мінімальним рахунком – 2:3 – і в підсумку стали другими. Кращими гравцями визнано полтавських волейболісток Юлію Гирич та Юлію Литвиненко, учениць 14-ї спеціалізованої спортивної школи-гімназії. Готували полтавську команду подружжя тренерів – Вадим та Ірина Бахматови.

Спортивний калейдоскоп

Суми приймали учасників зимового чемпіонату України з хокею на траві в приміщенні серед дівчат 1992–1993 років народження. У змаганнях взяли участь сім команд, які були поділені на дві групи. На вирішальному етапі наші землячки провели три поєдинки, де їхніми суперницями були місцеві команди. Полтавки переграли “Динамо-94” з рахунком 8:5 та “Динамо-93” – 5:4, поступившись переможницям турніру – сумському “Динамо” – 1:4. У підсумку вихованки полтавської ДЮСШ №1 – на другому місці.

***

Чемпіонат області з кульової стрільби проходив у Комсомольську. Кращим стрілком змагань став Андрій Сировня з Комсомольська, який переміг у трьох видах. По дві перемоги до свого активу записали Вероніка Хохленко з Полтави та Діна Левина з Комсомольська. З інших видів переможцями стали Юлія Кобяко, Надія Лободенко, Олексій Сахно, Олексій Небесний та Сергій Щербаков.   

***

В обласному шахово-шашковому клубі завершився особисто-командний чемпіонат області з шахів. Турнір проходив за швейцарською системою в дев'ять турів. В особистому заліку переміг кандидат у майстри спорту Микола Юрчишин із Полтави. В його активі – 7,5 очка з 9 можливих. На очко менше у полтавців Сергія Білохи та Володимира Куриленка.
У командному заліку перше місце – у збірної Полтави. До її складу ввійшли Іван Гордієнко, Володимир Цушко та Жанна Рудакова. В турнірі взяли участь 34 шахісти з дев'яти міст та районів Полтавщини.

***

На базі палацу спорту “Юність-1” відбувся традиційний відкритий чемпіонат Полтавської облради ФСТ “Україна” з вільної боротьби. Ці змагання присвячені
70-річчю заслуженого тренера України Анатолія Табакіна, який уже сорок років працює тренером-викладачем із вільної боротьби в ДЮСШ “Авангард” ім. Шемякіна і виховав багатьох хороших спортсменів, серед яких – переможці й призери чемпіонатів світу, Європи та України. У змаганнях взяли участь 60 борців із Лубен, Чутового, Глобиного, Зінькова, Миргорода та Києва. Переможцями у своїх вагових категоріях стали: Єгор Кривошапка (до 38 кг), Олександр Плішко (до 42 кг), Олександр Дряпак (до 46 кг), Олександр Борисов (до 50 кг), Євген Балинський (до 58 кг) – вихованці ДЮСШ “Авангард”. Ініціатором проведення чемпіонату був віце-президент полтавської обласної Федерації спортивної боротьби Володимир Кочерга.
“Зоря Полтавщини”, 4 стор.,24_12_08

Print Friendly, PDF & Email [1]