- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Полтавщина

Від міністра оборони України Юрія Єханурова, крім наказу про нову назву, захисники Вітчизни отримали грамоти і плазмовий телевізор. Після офіційних урочистостей та вручення нагород розрахунок бойової машини “Смерч” продемонстрував на плацу набутий армійський вишкіл.
Відкрито пам’ятник художнику
Ольга ЧЕРКАСЬКА
Серед величних особистостей, які примножили мистецьку славу Миргорода, у числі перших – відомий український та російський художник-пейзажист, іконописець та портретист, академік Петербурзької академії мистецтв Володимир Боровиковський. Його творчість різноманітна і багатогранна, тільки портретів своїх сучасників він написав близько 200. Талант Володимира Боровиковського високо цінується православною церквою, митцями різних країн. Одна з вулиць Миргорода носить його ім’я.
У рамках програми увіковічення пам’яті визначних миргородців міська рада прийняла рішення про спорудження пам’ятника великому землякові, яке збіглося з пропозицією і бажанням однієї з українсько-австрійських фірм, що знаходиться у Львові. Так визрів спільний проект.
У центрі Миргорода, на вулиці Гоголя, відбулися урочистості з нагоди відкриття та освячення пам’ятника Володимиру Боровиковському.
Монумент став не просто окрасою міста, а й чудовим витвором мистецтва, оригінальним втіленням задуму скульптора, члена Національної спілки художників України Миколи Мірошниченка.

"Круглий стіл" Єдиного Центру
Анатолій ВАСЕВИЧ
“Зоря Полтавщини”

У Полтаві відбувся "круглий стіл" на тему "Негативні наслідки політичної та економічної кризи в Україні та шляхи їх подолання", ініційований Полтавською обласною організацією Єдиного Центру. В обговоренні нагальних проблем, пов'язаних із нинішньою ситуацією у державі загалом та на Полтавщині зокрема, взяли участь заступник голови обласної організації Єдиного Центру, начальник головного управління промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Тарас Ткаченко, представники обласного та міського осередків партії, члени громадської колегії при облдержадміністрації, представники правоохоронних органів.
Під час “круглого столу” мова йшла про стан економіки в області, соціальні гарантії, проблеми освіти, роботу правоохоронців.
“Зоря Полтавщини”, 1 стор.,24_12_08

Print Friendly, PDF & Email [1]