- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Полтавщина

У ньому представлено двадцять вітчизняних компаній різних галузей промисловості, сфери послуг, органів самоврядування. На думку експертів, ці підприємства знайшли свій шлях до успіху, тому їхній досвід роботи можуть переймати інші. Полтавщину в переліку кращих підприємств представляє Крюківський вагонобудівний завод – відомий в Україні та поза її межами виробник вантажних і пасажирських вагонів.

Зібрав Григорій Сковорода
Георгій ШИБАНОВ
Журналіст

У Чорнухах відзначили 286-у річницю від дня народження свого великого земляка, велета думки і слова Григорія Сковороди. До його пам'ятника, що поруч із літературно-меморіальним музеєм філософа, лягли квіти від чорнухинців, культурно-мистецької громадськості, молоді краю, гостей із Полтави та Києва, представників влади.
Того дня п'ятьом учням загальноосвітніх шкіл району, які досягли високих результатів у навчанні й громадській роботі, керівники району вручили дипломи лауреатів щорічної премії імені Григорія Сковороди. Одержали нагороди і кращі знавці творчості видатного земляка.
Відбулася презентація книги Валерія Шевчука "Пізнаний і непізнаний Сфінкс".

"Вишивана моя Полтавщина"
Лідія ЧЕРПАКОВА
Журналіст

Учні Полтавської ЗОШ № 20 захоплюються виготовленням штучних квітів, пошиттям одягу. В цьому їм допомагають уроки викладача образотворчого мистецтва, художньої праці й дизайну Алли Бережної. Своїми досягненнями школярі вирішили порадувати полтавців і гостей нашого міста, запросивши на виставку "Вишивана моя Полтавщина" в музей Володимира Короленка.
Розквітла барвами веселки кімната від вишитих рушників, ляльок в українському одязі, картин зі стрічок, із солоного тіста, від декоративних квіткових композицій. Тут і персонажі Сорочинського ярмарку, і фрекен Бок – серветки для прибирання у вигляді хатинок, тваринок, вітряків, і обереги – ляльки-мотанки, і реставровані рушники. Вони створені працьовитими руками Лілії Оніщенко, Валентини Сиволап, Наталії Кузьменко, Марини Яценко, Оксани Шмиголь, Сергія Головатенка, Світлани Гончар та багатьох інших талановитих школярів.
На відкритті виставки дівчатка демонстрували ще й моделі одягу. Елегантність і вишуканість, вдало поєднані з можливостями сучасних тканин і прикрас, надають моделям особливої привабливості та шарму, викликають захоплення у глядачів.

Нові спортмайданчики для полтавців
Наталія ОЧКАНЬ
Журналіст

Про утвердження здорового способу життя йшлося на нараді, яку провів перший заступник голови облдержадміністрації Іван Близнюк. Учасники наради – представники Центру В'ячеслава Євмінова – бачать його, зокрема, в будівництві спеціально розроблених спортивних майданчиків у містах і селах. Низку таких майданчиків уже збудували в Києві та Київській області. Тепер пропонують полтавцям.
"Як показує практика, великі стадіони – це дуже великі гроші, і, на жаль, вони більшість часу порожні, – зазначив В'ячеслав Євмінов. – А спортмайданчики можна використовувати протягом року приблизно для десяти ігор. Виготовляються вони просто – за принципом тенісних кортів: спеціальне акрилове покриття, повітряна подушка, пісок, щебінь та асфальтовані частини".
Щоб збудувати такий майданчик, потрібно від 150 тис. грн і більше. Усе залежить від його розмірів та укомплектування. Особливо важливим, на думку народного депутата України Ксенії Ляпіної, котра також брала участь у нараді, є будівництво  майданчиків на селі: "Після їхнього відкриття село просто оживає. Зранку там можна побачити мам із маленькими дітьми, після занять у школі – учнів, увечері – молодь, тобто постійно там є люди, і, на мій погляд, це частина того, що ми називаємо якість життя".
Представники обласної ради та облдержадміністрації активно підтримали пропозицію щодо будівництва на Полтавщині майданчиків Євмінова.
”Зоря Полтавщини” , 2 стор., 23_12_08

Print Friendly, PDF & Email [1]