- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Імена, повернуті з небуття

У презентації взяли участь і розповіли про роботу над серією книг, яка дала назву і всеукраїнському проекту, та про роботу з архівними документами заступник голови облдержадміністрації Сергій Соловей, начальник управління СБУ в Полтавській області Мирослав Василина, начальник головного управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації Олег Пустовгар.   
Ідея видати окремо книгу біографій належить її упоряднику, директору Центру дослідження історії Полтавщини Олександрові Білоуську, котрий зазначив, що за документами на території Полтавщини було репресовано більше сорока тисяч осіб, а скільки ще поза межами нашого краю? П'ятий том вміщує, зокрема, розповіді про Симона Петлюру, Миколу Зерова, Кирила Осьмака, Михайла Драй-Хмару, Миколу Міхновського, Володимира Грінченка – всього про долі 150 видатних земляків.
Над цим унікальним виданням працювала велика когорта дослідників, багато з них взяли участь у презентації і розповіли про те, як створювалася книга нарисів і серія "Реабілітовані історією". Попереду – нові видання, адже дослідження тривають.
Фінансувало видання головне управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації, оригінал-макет виготовило видавництво "Оріяна", а світ книга побачила у видавництві "АСМІ".
Провела презентацію методист ПОІППО Валентина Чирка, думу про Петра Калнишевського подарував присутнім кобзар, заслужений художник України Іван Новобранець.
“Зоря Полтавщини”, 19 стор., 5_12_08
Print Friendly, PDF & Email [1]