- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

“Антикризові” аматори й професіонали

Якось у Володимира виникла ідея швидкого заробітку. Щоправда, незаконного, але на те чоловік не зважав. Знайшов удома зошит та ручку і пішов у місцевий бар. Там випив для хоробрості та й поїхав до Гадяча. У центрі міста знову зайшов у кафе “підкріпитися” горілкою. Там же й почав писати: “Ваші родичі у мене. Поводьте себе тихо. Покладіть усю виручку в пакет. Якщо піднімете “кіпіш”, то їх більше не побачите. Їхня доля – у ваших руках”. З таким папірцем він почав обходити гадяцькі філії банків. Минув один, інший, а потім наважився “завітати” до приміщення філії одного з банків, що міститься у провулку. Зайшов, запитав для годиться в охоронця, чи продають долари, хоча у кишені не мав ні копійки. Вийшов перекурити, а потім повернувся й одразу – до каси. Мовчки тицьнув у віконце того аркуша з погрозами і пакет для “виручки”. Поки перелякана касирка читала записку,  до неї підійшла колега, яка, на щастя, виявилася не з боязких. Зрозумівши, що й до чого, вона зачинила віконце каси перед носом нападника. Володимир розгубився і втік. Де у цей час був охоронець, так і залишається загадкою.
Жінка-касир одразу зателефонувала до міліції, і вже через півгодини Володимир сидів у райвідділі й давав пояснення. Гадяцькі правоохоронці говорять, що, виїхавши за викликом, знайшли підозрюваного поблизу кафе. Жінки-касирки одразу ж його впізнали. Нині Володимир заарештований. Вирішується питання про порушення кримінальної справи за ст. 189 ч.2 Кримінального кодексу України (вимагання грошей).
Коментуючи ситуацію спеціально для “Зорі Полтавщини”, начальник ГУ МВС України в Полтавській області Михайло Цимбалюк зазначив, що це, на жаль, не єдиний злочин, спричинений “кризовими настроями”. І якщо Володимир в даному разі діяв доволі незграбно, по-аматорськи, то злодії зі стажем намагаються досить майстерно використати ситуацію. Приміром, почастішали напади на квартири в пошуках готівки, яку громадяни в скрутний час, не довіряючи банкам, зберігають удома. Причому, підкреслив Михайло Цимбалюк, зловмисники (серед яких є й “гастролери” навіть із сусідніх держав), проникаючи в помешкання та шукаючи гроші, не обходять “увагою” навіть морозильні камери та побутову техніку. Ситуація викликає в правоохоронців занепокоєння. Саме тому нещодавно МВС України оприлюднило звернення із закликом до громадян не зберігати великі суми грошей вдома і тим самим не наражатися на небезпеку.
“Зоря Полтавщини”, 4 стор., 2.12.08
Print Friendly, PDF & Email [1]