- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Ліквідувати – не створювати

Оприлюднивши на шпальтах газети думку колективу підприємства, який категорично виступає проти такого радикального кроку, аргументуючи свою позицію даними про обсяг виконаних робіт за останні два роки,  ми запросили до діалогу і Полтавську міськраду, яка на даний момент є засновником ПК ПС РБУ “Міськрембуд-2”. Однак так і не дочекалися від міської влади реакції щодо цього питання.
Натомість днями редакція отримала від ПК ПС РБУ “Міськрембуд-2”  другого листа за підписом начальника підприємства Любові Мільгевської. В ньому, зокрема, йдеться:
“…З часу опублікування в “Зорі Полтавщини” нашого листа-звернення минуло вже більш ніж півтора місяця, але ні бажання зустрітися з колективом Полтавського комунального підрядного спеціалізованого ремонтно-будівельного підприємства “Міськрембуд-2”, ні поспілкуватися з ним на сторінках “Зорі Полтавщини” у Полтавської міської ради, на жаль,  так і не виникло. Таким чином вердикт міської влади щодо подальшої долі ПК ПС РБУ “Міськрембуд-2” лишається без змін – ліквідувати діюче прибуткове підприємство з піввіковим стажем, його територію віддати приватному підприємству “Автомир”, а трудовий колектив викинути на вулицю…”
Від редакції. Звісно, ліквідувати щось набагато простіше, ніж створювати: один-єдиний підпис – і збиткового (проте це ще питання!) комунального підприємства більше не існує. Як і проблеми, з ним пов’язаної. Проте з огляду на визнання ПК ПС РБУ “Міськрембуд-2” збитковим хотілося б нагадати про те, що міські комунальні підприємства заборгували йому близько 305 тисяч гривень. А заодно і запитати, хто в разі припинення діяльності “Міськрембуду-2” і остаточної його ліквідації ремонтуватиме квартири учасникам бойових дій та іншим пільговикам, лататиме дірки на дахах?.. Звісно, це можна доручити якійсь приватній фірмі, але хто в такому разі за це платитиме і як здійснюватиметься контроль за якістю виконання робіт? Чи не оплачуватимуть ці послуги самі ветерани з власних кишень?
Print Friendly, PDF & Email [1]