- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Полтавщина

До 200-літнього ювілею Миколи Гоголя буде реставровано його пам’ятник. Роботи вестимуть комплексно – оновлять також сквер навколо монумента, встановивши там паркові скульптури – фігури персонажів творів письменника.  

Козацька слава не вмре, не загине

На стадіоні Хорольського агропромислового коледжу відбулося театралізоване свято “Козацька слава не вмре, не загине”, яке підготували і провели дирекція та студенти цього навчального закладу. Хорольці та гості міста привітали колону реєстрових козаків навчального закладу. Відбувся виступ лауреатів фестивалю “Софіївські зорі” – танцювального колективу “Любисток”, народного самодіяльного ансамблю “Хорольські козаки”.
Продовженням свята стала хода головною вулицею Хорола до Свято-Успенського храму, де пройшли богослужіння та урочиста посвята 230 викладачів, працівників та студентів навчального закладу в козаки та берегині.

Навчальний збір “запасників”

Військові комісаріати Полтавщини нещодавно направили 150 фахівців дефіцитних військових спеціальностей на двотижневий навчальний збір до об’єднаного навчально-тренувального центру військ зв’язку Збройних сил України, що дислокується у Полтаві, повідомляє сайт Міністерства оборони України.
Як зазначив Полтавський обласний військовий комісар полковник Микола Авраменко, протягом двох тижнів учасники збору проведуть навчання за своїми військовими спеціальностями та складуть заліки з фізичної, стройової та вогневої підготовки.

Учням не вистачає психологів

Нестача таких спеціалістів спостерігається насамперед  в інтернатних закладах та професійно-технічних училищах, де мала б бути своя модель роботи психологів. Цю проблему нещодавно обговорювали в обласному інституті післядипломної педагогічної освіти ім. М.Остроградського, повідомляє інформагентство “Новини Полтавщини”. Загалом експерти, педагоги, методисти та практичні психологи з різних районів області говорили про стратегію та напрямки розвитку психологічної допомоги в освітніх закладах. За останній рік кадрове забезпечення психологічної служби в освіті збільшилось на 11%, проте цього замало, вважають фахівці.

За власні кошти сільського голови

Оригінально вирішив питання зміцнення спортивної бази у селі Климівці Карлівського району місцевий сільський голова Олексій Піскарьов. За власні кошти він придбав для спортсменів-односельчан футбольну форму, м’ячі та спортивний інвентар на суму більше 5 тисяч гривень.
Сільський спорт, як відомо, у багатьох регіонах фінансується за залишковим принципом. А таких “залишків” ніколи немає, бо бюджетних коштів не вистачає навіть на фінансування соціальних об’єктів першої черги. Це й дає підставу окремим чиновникам списувати власну пасивність на дефіцит бюджету.
А ось у Климівці шукають шляхи додаткового наповнення сільської казни за рахунок місцевих приватних підприємств, фермерів. Тому в селі діє сучасний спортивний зал, який в осінньо-зимовий період опалюється, а місцеві футболісти, волейболісти, гирьовики – призери змагань районного рівня.
Не чекаючи кращих днів, сільський голова, сам у минулому футболіст, і виклав на потреби місцевої команди ФК “Климівка” кошти зі свого гаманця.

Print Friendly, PDF & Email [1]