- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Уроки європейської демократії

Міський голова Кременчука Микола Глухов у Палаці культури провів відкритий урок для учнів випускних класів загальноосвітніх шкіл на тему: «Європейська хартія місцевого самоврядування та принципи здійснення самоврядування на місцевому рівні».
Старшокласники, переглянувши відеозвіт про один із робочих днів міського голови, мали змогу безпосередньо поспілкуватися з керівником міста. Молодь цікавило, чим живе Кременчук сьогодні, як вирішуються питання отримання соціального житла та молодіжного будівництва, скільки коштів виділяється на освіту, з якими містами Кременчук підтримує дружні стосунки, які зміни варто внести до Закону України «Про місцеве самоврядування», чи прислуховується уряд до пропозицій щодо вирішення проблем місцевого самоврядування, які надає Асоціація міст України, та інше.

* * *

Міський голова Комсомольська Сергій Супрун також провів зустріч із молодими співгромадянами, що проходила у форматі Дня відкритих дверей. Після знайомства зі структурою і діяльністю міської ради та її виконавчого комітету молодим людям запропонували взяти участь у діловій грі, яка потребувала і теоретичних знань, і практичних навичок щодо основ місцевого самоврядування.
 Підбиваючи підсумки зустрічі, Сергій Супрун розповів молоді про принципи формування міського бюджету, а також наголосив на важливих проблемах, які потребують від міської влади негайного реагування чи постійного контролю. Він також наголосив: «Наша з вами спільна мета — зробити так, щоб кожний комсомольчанин почувався у своєму місті комфортно і знав, що про нього дбає міська влада, що його голос почуто».

Print Friendly, PDF & Email [1]