- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Бронзові нагороди “ворсклян”-ветеранів

– Володимире Петровичу, хто став ініціатором відродження участі команди ветеранів ФК "Ворскла" у чемпіонаті України?
– Десять років тривала перерва. Втім, серед нинішніх керівників різного рівня є багато прихильників спорту. Це – Іван Близнюк, Ігор Кислов, Віктор Пожечевський, Анатолій Дяченко та інші. За підтримки футбольного клубу "Ворскла" і його президента Олега Бабаєва, а також обласного управління з питань фізичної культури та спорту, міської влади ця справа й відродилася. Була організована команда. Чемпіонат України серед ветеранів – це офіційні змагання, які проводяться під егідою асоціації ветеранів футболу України, президентом якої є відомий колишній гравець київського "Динамо", а нині тренер Володимир Мунтян.
– Наскільки складно було після десятирічної перерви зібрати міцний колектив?
– Як не дивно, але це виявилося не складним завданням, адже відсотків 90 цього складу грають у командах ветеранів різних рівнів, першості районів чи області. А також це учасники команди "Зоря-Ворскла" на першість Полтави.
– Розкажіть про перебіг боротьби?
– Змагання почалися в серпні, спочатку проводився груповий турнір за територіальною приналежністю. До нашої групи увійшли команди з Миколаєва, Умані та Кіровограда. Ветерани "Ворскли" зайняли друге місце, що й дало нам можливість вийти до наступного етапу. У чвертьфіналі ми повинні були грати з командою Івано-Франківська. Цей колектив має добрі традиції і неодноразово ставав чемпіоном, зокрема в 2006 та 2007 роках. Перший матч на виїзді ми хоча й програли з рахунком 1:2, але показали змістовну гру. З певних причин на матч-відповідь наші суперники не приїхали і таким чином "ворскляни" вийшли до півфіналу. Хтось скаже, що це незаслужено, але наша команда була налаштована тільки на перемогу і відсотків на 90 впевнений – так би й сталося. У півфіналі нас чекали два поєдинки з донецьким "Шахтарем". У складі цієї команди виступають відомі футболісти, серед яких – колишні члени збірної України. Тому не дивно, що на матч зі "Шахтарем" у Полтаві зібралися кілька тисяч уболівальників. Було на кого подивитися і в складі ветеранів "Ворскли".
– Кажуть, що наша команда за віком – одна з найстарших на цьому чемпіонаті?
– Так, за регламентом чемпіонату України серед ветеранів можна змагатися двома командами за віковими групами 35–45 років та 45 і більше. Ми вирішили виступати одним колективом, де більше досвідчених гравців. Серед них – Іван Шарій, Петро Ротань, Андрій Брагінець, Ігор Кислов, Сергій Ходирєв, Андрій Марченко, Геннадій Татаринов, Сергій Лукаш, воротар Олег Моргун. Також високий клас показували Іван Близнюк та Олег Бабаєв.
– Як проходили матчі з грандом українського футболу – "Шахтарем"?
– У Полтаві в першій грі ми поступилися з рахунком 1:3. Були навіть такі думки деяких песимістів, щоб ми не їхали до Донецька на матч-відповідь. Але треба було їхати хоча б заради того, щоб поспілкуватися зі своїми колегами та добрими друзями. Автобус для поїздки в Донецьк нам надав президент ФК "Полтава" Леонід Соболєв. Склад команди був не надто оптимальний, адже поїхали всього 14 футболістів. Варто відзначити теплий прийом у Донецьку. Матч проводився на чудовому полі зі штучним покриттям п'ятого покоління. Полтавським футболістам газон настільки сподобався, що вони були ладні побігати ще один тайм. Першу половину зустрічі полтавці домінували на полі й могли забити гол, Шарій майже з центру поля побачив, що вийшов воротар, перекидав м'яч через нього, а потрапив у поперечину. Та все ж ми пропустили контратаку й пішли на перерву, поступаючись 0:1. Відігратися вдалося вже на третій хвилині другого тайму: Шарій замкнув простріл Татарченка. Потім знову контратака й господарі попереду – 2:1. За десять хвилин до кінця гри настав зірковий час Івана Шарія. Спочатку він після навісу з кутового пробив з льоту із-за меж штрафного майданчика точно в нижній кут, потім за три хвилини до завершення гри змусив помилитися захисника і вийшов віч-на-віч із воротарем. Від цих м'ячів уболівальники були в захваті й аплодували голам Шарія. Залишалося небагато часу та й арбітр не додав жодної хвилини. Підсумок зустрічі – 3:2 на користь "Ворскли", але до фіналу вийшов "Шахтар".
– Які плани у "ворсклян"-ветеранів?
– ФК "Ворскла" заявив про участь у змаганнях за Кубок України серед ветеранів, що стартує незабаром.
Print Friendly, PDF & Email [1]