- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Царівна пісень Чураївна до нас повернулася знов…

Відстоявши святковий молебень у церкві, яка була відкрита стараннями видатної співачки Раїси Кириченко, гості поклонились її могилі на сільському цвинтарі і перейшли до школи та Будинку культури.Там відбулися урочистості з нагоди відкриття першого і поки що єдиного в Україні пам’ятника Герою України, народній артистці України, лауреату Національної премії ім. Т.Г.Шевченка, повному кавалеру ордена княгині Ольги Раїсі Опанасівні Кириченко. Кошти на пам’ятник були зібрані всім глобинським людом. Виготовив пам’ятник кременчуцький скульптор Анатолій Котляр.
Відкриттю пам’ятника передувало свято пісні, якій так віддано і талановито служила любима всім народом землячка. Пісні звучали у майстерному виконанні учнівсько-вчительського хору “Калинове гроно” Землянківської загальноосвітньої школи, Павла Мрижука, Олександра Василенка, Оксани Калинчук, Руслана Христиченка, Наталки Шинкаренко, співачки з української діаспори Тані Нарізенко, подруги Раїси Кириченко Ніни Срібної, народного хору Полтавського педуніверситету ім. В.Г.Короленка “Калина”, співаків з Черкаського народного хору, гурту “Сусіди” з Градизька.
Голова облдержадміністрації Валерій Асадчев пообіцяв такі свята на честь Раїси Кириченко на її батьківщині проводити щорічно.
Print Friendly, PDF & Email [1]