- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Космос. Особистість. Духовність

Від Полтавського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді брали участь неодноразові переможці обласних колоквіумів "Космос і астрономія" – одинадцятикласниця гімназії љ 28 Катерина Вовк, дев'ятикласники гімназії љ 9 м. Полтави Антон Купріянов, Сергій Колісник та Богдан Орлеан.
Під час роботи колоквіуму працювали кілька профільних секцій, де виступали юні полтавські науковці. І досить вдало, адже, захищаючи власні вироби і наукові реферати, команда з Полтавщини виборола абсолютну першість форуму. В секції "Українці в космосі" (історія, сьогодення, перспективи участі України в процесі освоєння космічного простору) переможцем став юний конструктор діючої моделі венерохода Антон Купріянов (на фото). Вивчаючи Венеру протягом п'яти років, виготовив модель орбітальної станції. Останнім часом захопився енергетичною проблемою землян, виготовив діючу модель орбітальної сонячної електро-
станції. Катерина Вовк вивчає  зіркове небо, має досвід захисту  наукових робіт і рефератів на обласних та всеукраїнських колоквіумах, конкурсах МАН. З  власною моделлю  сузір'їв небесної сфери виборола першість у секції "Суперкнига" (письмові пам'ятки, що зберегли свою актуальність упродовж віків). Сергій Колісник у секції " Крізь простір і час" (нетрадиційні способи переміщення та передачі інформації у n-вимірному просторі) з моделлю орбітальної станції для дослідження космічного простору за допомогою лазера виборов друге місце, Богдан Орлеан зайняв третє місце з моделлю космічного зонда для дослідження Сонячної системи у секції "Твої можливості, людино" (медико-біологічні та психологічні аспекти прихованих можливостей людського організму).
Print Friendly, PDF & Email [1]