- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Полтавщина зустріла дітей із постраждалих районів Івано-Франківської області

Олена ІГНАТЕНКО
"Зоря Полтавщини"

Біля вокзалу на юних гостей уже чекав комфортабельний автобус, діти встигали до табору якраз на вечерю. Марійка Подоляка із Долинського дитячого будинку розповіла, що всі вони з радістю прийняли звістку про відпочинок на Полтавщині.
Загалом до нас приїхали 26 дітей різного віку, більшість із них – молодші школярі. Тут вони відпочиватимуть 20 днів. Але, можливо, це не єдина група дітей, котра гостюватиме на Полтавщині. Як зазначив Валерій Асадчев, передбачалося, що приїде 40 дітей. Тому переговори з тамтешніми органами влади тривають.
Валерій Асадчев розповів журналістам, що спершу облдержадміні-страція і обласна рада з власної ініціативи вирішили запросити дітей на відпочинок і надати матеріальну допомогу постраждалим регіонам: "Адже коли було прийняте рішення виділити один мільйон гривень із резервного фонду обласного бюджету, ми навіть не знали, на які спеціальні рахунки його треба перерахувати. Просто перерахували в Івано-Франківську область, позаяк вона найбільше постраждала від стихії. Вирішили також запросити дітей на відпочинок, а вже потім отримали завдання від держави".
Як уже повідомляла "Зоря Полтавщини", для надання допомоги у ліквідації наслідків стихії за нашою областю закріпили Городенківський район Івано-Франківської області. У неділю, 10 серпня, на місце виїде заступник голови облдержадміні-
страції Андрій Баранов, на якого покладені функції координації всіх заходів по співпраці з Івано-Франківською областю. Там будуть підписані угоди про надання необхідної допомоги. З огляду на те, що західні регіони вже отримали від уряду 5 мільярдів гривень, участь полтавців полягатиме насамперед у допомозі при відновленні мостових переходів і доріг. Там працюватимуть наші дорожні служби, допоможемо продуктами харчування, ліками. Водночас може йти мова і про надання допомоги в оздоровленні дорослого населення у санаторіях Полтавщини. Щоправда, поки що таких прохань і пропозицій до керівництва області не надходило.

Print Friendly, PDF & Email [1]