- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Нам тут жити

Людмила ДАЦЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Минулої середи на Полтавщині з робочою поїздкою побував міністр агрополітики України Юрій Мельник. Він цікавився ходом жнивної кампанії, а також справами в тваринницькій галузі, побував на зернокомплексі ТОВ “Нібулон” та новому м’ясопереробному комплексі ТОВ “Полагросервіс”, що в Решетилівському районі. Відвідав аграрний міністр і товариство АФ “Маяк” Котелевського району, яке очолює Герой України, депутат обласної ради Тетяна Корост.
Варто зазначити, що член колегії Міністерства аграрної політики Тетяна Корост неодноразово запрошувала міністра відвідати її господарство. І ось цього разу така нагода трапилася.
Юрій Мельник поцікавився технологією вирощування молодняку великої рогатої худоби, збалансованістю раціону годівлі тварин. Зрозуміло ж, мова зайшла й про закупівельні ціни на м'ясо та молоко. При цьому Юрій Федорович зазначив, що уряд обіцяє-таки встановити у 2009 році мінімальні закупівельні ціни на основні види тваринницької продукції.
Побував Юрій Мельник і на жнивному полі агрофірми "Маяк", де того дня комбайновий екіпаж у складі Олександра Саєнка і Василя Жданова потужним “Джон Діром” збирали врожай озимої пшениці.
Керівник агрофірми Тетяна Корост висловила занепокоєння цінами на зерно нового врожаю. Адже за день ціна на біржах іноді падає на 100 гривень за тонну і вже опустилась до 800 гривень за тонну. На жаль, у державі ніхто не займається регулюванням цін на зерно. Тож Тетяна Михайлівна й запропонувала, аби держава виступила оператором зі встановлення та регулювання цін на зерно нового врожаю.
– Ціна – це завжди питання дискусійне, головне – розуміти це. Ці 800 гривень платяться, коли вони платяться. Я не вірю в ціну 800 гривень. Я вірю в те, що хто вдався до застосування технологій, він має конкретну собівартість виробництва, і жити лише ціною не завжди правильно, – зазначив Юрій Мельник.
Під час розмови, в якій взяли  також участь заступник голови облдержадміністрації Володимир Андрієнко і начальник головного управління агропромислового розвитку Олександр Сень, міністр  порекомендував аграріям притримати збіжжя до вересня, коли мають остаточно сформуватися ціни як на внутрішньому, так і на світовому ринках зерна.
Відвідав Юрій Мельник і дитячий садок “Дзвіночок”, який повністю утримує агрофірма "Маяк", та почастував малечу духмяним короваєм, спеченим із зерна нового врожаю.

Print Friendly, PDF & Email [1]