- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Сьогодні – любителі, завтра – професіонали

Василь ПАЩЕНКО
Журналіст

Равіль Сафіуллін наголосив на тому, що без розвитку любительського спорту не матимемо професіонального, оскільки саме з любителів виростають професіонали. А ще запевнив, що завжди підтримуватиме сільські ДЮСШ, бо саме там виростають таланти. На підтвердження цього вручив представникам кожного з районів, які заявили свої команди на участь у змаганнях, фірмові м'ячі "Лотто", а на додачу – комплекти спортивної форми для переможців дитячого турніру, що проходить цього літа паралельно з "Шишацьким кубком". Кожна з команд-учасниць також одержала футбольні м'ячі, якими грають українські професіонали.
Не обійшлося і без інших приємних сюрпризів. Оскільки Равіль Сафіуллін за дорученням фракції Партії регіонів у Верховній Раді опікується кількома районами Полтавщини, в тому числі й Великобагачанським, він постійно допомагає освітнім, медичним та іншим закладам. Ось і цього разу місцева ЦРЛ отримала в подарунок два телевізори. Представники місцевої влади щиро дякували за ці подарунки і запевнили у повній підтримці всіх починань народного депутата.
Спортивне свято було справді "олімпійським". Факел турніру запалив президент ПФЛ. До чаші його проніс один із кращих вихованців місцевої спортивної школи Денис Соболєв. Відкрити турнір за календарем довелося "Локомотиву" з Гребінки та ФК "Пирятин". Поєдинок був напруженим і завершився бойовою нічиєю – 2:2. Ще цікавішим став матч між господарями – ФК "Велика Багачка" – і "Газовиком" із Опішні Зіньківського району. Обидві команди вважаються фаворитами турніру. Цього разу мінімальну перевагу мали великобагачанці. Забивши гол на сьомій хвилині, зуміли втримати переможний рахунок до фінального свистка.
Отже, "Шишацький кубок" стартував. Нагадаємо, що фінальний матч відбудеться у Шишаках 9 серпня. А до того на уболівальників чекають цікаві поєдинки у групах, чвертьфінали і півфінали. Про перебіг турніру читачів інформуватимемо постійно.
За переконанням почесного гостя спортивного свята народного депутата України Олексія Лелюка, саме такі заходи сприяють об'єднанню суспільства, адже футбол єднає всіх, незалежно від політичих симпатій. Тому Партія регіонів ініціювала турнір і надалі всіляко підтримуватиме його проведення.
Спортивне свято завершилося концертом зірок української естради.

Print Friendly, PDF & Email [1]