- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Спортивна добірка

Спочатку учасники проведуть ігри у восьми групах, переможці яких за жеребкуванням проведуть чвертьфінали. Потім, як годиться, – півфінали і фінал, який і виявить володаря Кубка. Тобто зберігається справжній олімпійський принцип.
Нагадаємо, що уже два роки поспіль у турнірі перемагає ФК “Велика Багачка”, до речі, неодноразовий чемпіон області. А за регламентом команда, котра тричі здобуває “Шишацький кубок”, отримує його на довічне зберігання. Тож багачанці мають усі шанси досягти такого успіху.
Нині турнір обіцяє бути ще цікавішим. І його фаворити виявляться лише на фініші.
За традицією, півфінальні та фінальний матчі відбудуться у Шишаках. Заплановані вони на 9 серпня, і це стане не лише завершенням турніру, а й яскравим святом з участю зірок естради і феєрверком.
А старт шостого турніру “Шишацького кубка” буде дано 18 липня у Великій Багачці, адже саме місцева команда стала минулорічним переможцем.
 Засновник і організатор турніру – народний депутат України від Партії регіонів, президент Професійної футбольної ліги Равіль Сафіуллін. За його словами, підтримка любительського футболу для професійної ліги дуже важлива. Адже саме в цих командах здебільшого зростають професіонали.
Цими днями Равіль Сафович відвідав Велику Багачку, поцікавився підготовкою до відкриття, зустрівся з місцевими організаторами турніру. Як відомо, минулого року до відкриття змагань він сприяв реконструкції місцевого стадіону – там встановлене сучасне електронне табло, реставровано газон і місця для вболівальників.
Як і минулого року, долучився до організації турніру голова обласної ради й голова обласної організації Партії регіонів Олександр Удовіченко. Він говорить, що такі заходи не лише сприяють розвитку сільського спорту, а й єднають обласну громаду, дають можливість ближче спілкуватися мешканцям різних районів області.
— Ми завжди вважали розвиток сільського спорту одним із пріоритетних завдань, – наголосив Олександр Васильович. – І це думка не тільки нашої фракції, а й усього депутатського корпусу. Адже чим краще розвиватиметься інфраструктура, у тому числі й спортивна, тим більше молоді залишатиметься у селі. Тому я палко підтримую цю ініціативу свого однопартійця, справжнього футбольного професіонала Равіля Сафіулліна. Побільше б нам таких людей, то й проблем би мали менше. Зі свого боку зробимо все, щоб турнір пройшов на ще вищому рівні, ніж минулого року. Знаю, що в багатьох районах уболівальники й до цього часу згадують ті баталії. Думаю, до проведення турніру долучиться й обласна федерація футболу.
Усі депутати, мої однопартійці, також “за”. Як обласна, так і районні парторганізації активно допомагають командам добре підготуватися до участі в турнірі. Зокрема, забезпечують формою та інвентарем, залучають транспорт, та й моральна підтримка футболістам-любителям не завадить. Адже, ще раз наголошу, підтримка соціального розвитку села – це один із пріоритетів програми Партії регіонів.
Плануємо встановити свої призи кращим гравцям, суддям, тренерам. На моє переконання, турнір стане справжнім спортивним святом для області. Тим більше, що зараз у ньому беруть участь представники більшості районів Полтавщини, – наголосив Олександр Удовіченко.
Отже, 18 липня стартує “Шишацький кубок”. І хай це не “Євро-2008”, враження про яке ще зовсім свіжі у багатьох футбольних фанатів. Але пристрасті там вируватимуть не менші, а ентузіазм гравців, можливо, буде ще більшим.

Важка атлетика

Із Криму – з медалями
Володимир ВИСОЦЬКИЙ
Журналіст

Понад 300 спортсменів із 22 областей взяли участь у чемпіонаті України з гирьового спорту, що відбувся у Керчі. Чоловіки змагалися у двоборстві 32-кілограмовими гирями, а жінки – у ривку 16-кілограмовими снарядами.
Серед дорослих полтавські атлети вибороли третє місце. А в змаганнях юніорів полтавська команда стала переможницею.
Серед дорослих у полтавців дві найвищі нагороди – у майстра спорту Катерини Ваніної та майстра спорту міжнародного класу Валерія Дромашка, “срібло” – у майстра спорту Максима Гордійчука, “бронзу” завоював майстер спорту Олег Капшук.
Серед юніорів чемпіонами стали майстри спорту В’ячеслав Задорожний, Олег Капшук та Максим Гордійчук. У Ольги Дерев’янченко – срібна нагорода, Артем Павленко здобув бронзову медаль.
На чемпіонаті полтавці Микола Ткаченко та Євген Удод виконали нормативи майстра спорту.
Усі спортсмени виступають за фізкультурно-спортивні товариства “Динамо” та “Колос”.
Як повідомив головний тренер полтавських гирьовиків, заслужений тренер України Олег Мороз, до участі в чемпіонаті світу з цього виду спорту відібрані четверо полтавських спортсменів – Катерина Ваніна, В’ячеслав Задорожний, Максим Гордійчук та Олег Капшук.
Змагання відбудуться в листопаді у м. Туріні (Італія).

Print Friendly, PDF & Email [1]