- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Запобігти, врятувати, допомогти

Анатолій ВАСЕВИЧ
“Зоря Полтавщини”

Метою навчання було визначити рівень готовності органів управління та сил цивільного захисту області до дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій. Загалом рятувальники відпрацювали 17 способів гасіння газових факелів, демонстрували можливості Полтавської спеціальної воєнізованої аварійно-рятувальної частини МНС під час ліквідації наслідків дорожньо-транспортної пригоди, викиду хімічно небезпечної речовини з цистерни і гасіння пожежі, що виникла внаслідок розливу нафтопродуктів на площі 300 кв. м, а також гасіння пожежі відкритого палаючого фонтана.
У практичних заняттях було задіяно 60 одиниць пожежної, рятувальної, спеціальної і допоміжної техніки, понад 200 чоловік особового складу ГУ МНС у Полтавській області, співробітники інших спеціалізованих формувань, медики, правоохоронці, працівники ГПУ "Полтавагазвидобування" і формувань цивільної оборони.
– Ці навчання надзвичайно важливі, – наголошував Володимир Шандра. – Пройшли вони на високому рівні, підтвердивши, що ми готові ліквідовувати надзвичайні ситуації. Але, звичайно, краще їм запобігати.
Він зазначив, що серед областей України на Полтавщині найбільше свердловин – понад 500. І тому саме в цьому регіоні держави є найважливішим проведення подібних практичних занять.

Print Friendly, PDF & Email [1]