- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

170 років у ногу з часом

Олена ІГНАТЕНКО
Ірина РОГОЖИНСЬКА
“Зоря Полтавщини”

І ось колектив запросили на сцену. Ми всі різні, у кожного – свій характер, свої переконання, але усі ми у стінах редакції відкидаємо другорядне і переймаємося єдиною метою – випустити в світ якісний інформаційний продукт.
Головний редактор всеукраїнської громадсько-політичної газети “Зоря Полтавщини”, голова обласної організації НСЖУ, заслужений журналіст України Григорій Гринь, виступаючи, не приховував, як складно буває відстоювати редакційну політику, ні за яких обставин не приховувати об’єктивну правду, якою б гіркою вона не була.
Зі словами привітань виступили голова облдержадміністрації Валерій Асадчев, голова обласної ради Олександр Удовіченко,  Полтавський міський голова Андрій Матковський. Групу працівників “Зорі Полтавщини” було нагороджено Почесними грамотами та Подяками облдержадміністрації, обласної ради та виконкому міської ради.
Хвилюючою і щемною була хвилина мовчання за пам’яттю журналістів, яких уже немає серед нас, – Леоніда Кізя, Леоніда Думенка, Івана Кузьменка, Сергія Максименка, Анатолія Васецького, Василя Усенка, Наталії Яворської, Володимира Губаренка, Михайла Першина, Павла Здоровила, Івана Прищепи, Володимира Дугара… Їхні імена не зітре час.
А потім були привітання від друзів, партнерів, соратників газети. Від гостей зі столиці виступили генеральний директор Українського національного інформаційного агентства – Укрінформу – Віктор Чамара, заступник головного редактора газети Верховної Ради України “Голос України” Леонід Бровченко, директор фонду “Україна-Форум”, онук класика української літератури Максим Рильський. Нагороди працівникам та колективу редакції за плідну співпрацю вручали міський голова Кременчука, голова Полтавського регіонального відділення Асоціації міст України Микола Глухов, міські голови Комсомольська і Миргорода Сергій Супрун і Олександр Паутов, президент ВАТ “Крюківський вагонобудівний завод” Володимир Приходько, голови спостережних рад ВАТ “Керамік” і ВАТ “Електромотор” Анатолій Гурнік і Сергій Кожемяко, директор із персоналу і охорони праці ВАТ “Кременчуцький колісний завод” Віктор Гавриленко, начальник управління СБУ в Полтавській області Петро Хоменко, заступник прокурора області Володимир Петров, заступник начальника управління з питань НС облдержадміністрації В’ячеслав Нефьодов, підприємці, працівники агропромислового сектора, науковці, освітяни і представники духовенства, наші колеги – журналісти з інших видань, вітаючи з ювілеєм.
Винуватців свята, а також усіх гостей вітали колективи художньої самодіяльності обласного центру – вихованці Полтавського НВК љ14, читачі обласної бібліотеки для дітей ім. Панаса Мирного, тріо бандуристів Полтавської обласної філармонії “Вишиванка”, народний ансамбль сучасного балету “Марія”, вокальний ансамбль історичного факультету ПДПУ “Чебрець”, Наталія Май та дует “Василечки”…
Отож нашій газеті – 170! В Україні небагато видань з такою великою біографією, тож на віку газети траплялося всяке. Та колектив “Зорі Полтавщини” продовжує традиції – найперше захищати інтереси простих людей. З цим і вирушаємо в дорогу, щоб зберегти і примножити те, що передали попередники. Знову потечуть наші звичні газетні будні. Так буде сьогодні, завтра і завжди. Тож залишайтеся з нами, щоб разом продовжувати творити літопис рідного краю.
* * *
Святкування 170-річчя газети і професійного свята – Дня журналіста, який відзначається 6 червня,  продовжилося у неофіційній обстановці. Всією дружною зорянською родиною ми завітали на гостинну новосанжарську землю, в один із найкращих оздоровчих таборів “Орлятко”. Таку можливість уже не перший рік надають давні друзі й надійні партнери газети – Новосанжарська районна рада, ТОВ “Елеватор “Чиста криниця”, ТОВ ім. Шевченка і адміністрація табору.
Не обійшлося у неофіційній обстановці і без невеличкої офіційної частини: привітати зорян із подвійним святом приїхав заступник голови Новосанжарської районної ради Борис Федоренко. Він не лише побажав газеті-ювілярці й колективу творчих успіхів та подальшого процвітання, а й відзначив вагому роль, яку відіграє “Зоря Полтавщини” у політичному, соціально-економічному і культурному житті області й безпосередньо району. Втім, варто сказати, що репортажі про Новосанжарський район завжди актуальні та змістовні саме завдяки принциповій позиції районної ради, яка твердо стоїть на захисті інтересів простих людей, що повністю збігається з позицією нашого видання. За багаторічну плідну співпрацю, значний внесок у становлення газети та з нагоди 170-річчя Григорій Гринь нагородив почесними грамотами “Зорі Полтавщини” голову Новосанжарської районної ради Юрія Лебедина, його заступника Бориса Федоренка, голову постійної депутатської комісії районної ради з питань бюджету Юрія Свердлова, директора ТОВ       “Елеватор “Чиста криниця” Миколу Харченка, директора ТОВ ім. Шевченка Володимира Замулу і директора оздоровчого табору “Орлятко” Анатолія Кожухаренка.
Змістовним і цікавим був відпочинок зорянського колективу. Він наповнився спортивними змаганнями на свіжому повітрі, танцями, конкурсами, а для особливо сміливих – навіть купанням у прохолодній воді Ворскли. А головне, що ця подорож іще більше згуртувала наш трудовий колектив, надала творчої наснаги. Тож із новими силами, перетнувши 170-річний рубіж, “Зоря Полтавщини” й надалі продовжує вірно служити вам, наші шановні читачі!

Print Friendly, PDF & Email [1]