- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Звернення громадських організацій Полтавщини

Тут підготовлено сотні майстрів спорту, чемпіонів і призерів престижних змагань.
Після розпаду Радянського Союзу ДТСААФ реорганізували в Товариство сприяння обороні України (ТСОУ). Його матеріальну базу було оцінено майже в 2,5 мільярда американських доларів. Це зацікавило керівників як центральних органів ТСОУ, так і місцевих.
Керівником Полтавської обласної організації ТСОУ з деяких пір став І.І.Лазарєв. Особливого “сприяння” обороні України з його боку не вбачалося. Зате цей керівник цілком специфічно розсудив пункт Статуту своєї організації, де йдеться, що ТСОУ може займатися необхідною господарською і комерційною діяльністю.
З цією метою він зобов’язав керівників усіх навчальних установ товариства внести зміни до їхніх статутів. Зокрема, зазначити в них, що засновником цих установ є Полтавська обласна організація ТСОУ (керівником якої є саме Лазарєв І.І.), а не місцеві громади, які є справжніми засновниками цих навчальних закладів.
Показовим у цьому випадку є приклад із Полтавським міським спортивно-технічним клубом (МСТК).
За ініціативи Лазарєва І.І., постановою його “кишенькового” бюро Полтавського обласного комітету ТСОУ фактично зобов’язано директора МСТК Склярова А.З. замінити в Статуті цього клубу найменування його засновника з міської громади на Полтавську обласну організацію ТСОУ.
Рішенням господарського суду Полтавської області від 08.09.2006 року по справі љ 5/42 зазначені вимоги Лазарєва І.І. визнано незаконними і вказану постанову бюро скасовано. Дане рішення залишено без змін постановою Київського міжобласного апеляційного господарського суду від 08.11.2006 року.
Вважаючи В.І. Березу, директора Полтав
ської об’єднаної технічної школи (автошкола), одним із головних конкурентів в боротьбі за сферу життєвих інтересів, Лазарєв І.І. розгорнув справжню війну проти Полтавської ОТШ. Було вилучено значну кількість навчальних і господарських приміщень та передано в оренду Полтавському інституту бізнесу.
У даний час за клопотанням Полтавського обласного комітету ТСОУ прийнято рішення про ліквідацію Полтавської ОТШ. Трудовому колективу автошколи Лазарєв І.І. прямо заявив, що ліквідацію останньої він ініціював з метою звільнення з роботи директора вказаної навчальної організації Берези В.І. та працівників школи, які його не підтримують.
Так само була знищена морська школа м. Кременчука. В діях Лазарєва І.І. однозначно вбачається спроба узурпувати владу в організаціях товариства.
А тепер стосовно мототреку. У 2004 році в зв’язку з явним занепадом спортивного комплексу і бездіяльністю керівника ТСОУ, про що багато писали у пресі, міська громадськість звернулася до голови Полтавської обласної організації Лазарєва І.І. щодо передачі мототреку в с. Розсошенцях місцевій громаді. Бюро Полтавської обласної організації своїм протоколом љ 5 від 29.09.2004 року дало згоду за умови компенсації залишкової вартості об’єкта та погашення кредиторської заборгованості. Та Лазарєву І.І. це не сподобалося, і він, за рішенням позачергового пленуму Полтавського обласного комітету від 28.04.2005 року, запросив відшкодувати ринкову вартість комплексу в сумі 1 мільйон 694 тисячі грн. Але громада, за кошти якої був збудований мототрек, не може вилучити зі свого бюджету таку суму.
І тут Лазарєв розпочав кампанію розпродажу земельних ділянок на території мототреку. Рішенням сесії Щербанівської сільської ради від 25.01.2008 року надано дозвіл на розробку технічної документації із землеустрою на земельну ділянку під будівництво багатоповерхового будинку, за що сільська рада отримує 1 мільйон 100 тисяч грн, зазначено в цьому рішенні. Й такі дії – непоодинокі. На території мототреку збудовано автомайстерню приватного підприємця, на майданчику з практичного водіння автомобіля Полтавської об’єднаної технічної школи, який знаходиться поруч з мототреком, планується будівництво багатоквартирного житлового будинку. Разом із тим І.І. Лазарєв категорично відмовляє спортсменам легалізувати спортивні клуби з мотоболу, мотокросу, спідвею, багі, радіоклуб, авіамодельний клуб та інші, для яких і був збудований спортивний комплекс.
Звернення громадських об’єднань, клубів у різні інстанції, а також до Президента протягом останніх шести років не дали бажаних результатів.
Однак ми віримо, що місцева влада допоможе розв’язати дані проблеми. До речі, 29 травня відбудеться пленум обласної організації ТСОУ, де і будуть розглянуті ці питання.

З повагою
В.Береза, директор Полтавської об’єднаної технічної школи ТСОУ; С.Московченко, керівник клубу “Спідвей”; В.Гончаренко, керівник мотобольного клубу “Полтава”; А.Скляров, голова міського спортивно-технічного клубу; В.Черниш, керівник спортивно-технічного клубу “Лтава”; О.Полтавцев, керівник клубу “Багі”; В.Олександров,  керівник клубу “Пілот”; І.Міхневич, керівник клубу “Спідвей”; В.Бредун, тренер юнацької мотобольної команди; О.Юхно, член федерації, майстер спорту з мотоболу; В.Карандін, голова асоціації спортивних клубів, заслужений працівник фізичної культури та спорту України.
Print Friendly, PDF & Email [1]