- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

До 1020-ліття Хрещення Київської Русі

Хресний хід збігся ще з одним святом православних – пам’яттю святителя Переяславського й Канівського Макарія, що є храмовим для Свято-Макаріївського собору.
А ввечері 25 травня не просто виправдали, а перевершили всі очікування полтавської молоді учасники свята на Співочому полі. Його жанр, для України новий, можна визначити як концерт-проповідь. Твори у виконанні рок-груп “ДДТ”, “Брати Карамазови”, “С.К.А.Й.” супроводжувалися своєрідною бесідою богослова Андрія Кураєва про Хрещення Русі, значення вибору істинної віри святим князем Володимиром.
Наступного ранку на зустріч Всеукраїнського хресного ходу вийшов народ Божий Кременчуцької єпархії. Цього дня у кафедральному місті Кременчуці відбулося урочисте святкування 1020-ліття Хрещення Русі, у Свято-Троїцькому храмі Єпископ Кременчуцький і Лубенський Євлогій очолив Божественну Літургію у співслужінні духовенства єпархії. Після чого зі святинями, які прибули, і з чудотворною Козельщанською іконою Божої Матері, привезеною з Козельщинського Свято-Різдво-Богородичного монастиря, всі священнослужителі єпархії і тисячі віруючих пройшли хресним ходом до Дніпра, де Владика здійснив освячення Дніпровських вод. У святкуванні 1020-ліття Хрещення Русі й хресному ході взяли участь міський голова Кременчука Микола Глухов, керівники районів, підприємств міста.
Print Friendly, PDF & Email [1]