- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

“Полагросервіс” розширює виробництво і створює нові робочі місця

– Все, що вдалося зробити, – це праця великого трудового колективу. Особлива вдячність за співпрацю і взаєморозуміння депутатському корпусу та виконавчій владі Решетилівського району, які по-діловому підійшли до вирішення проблем, пов’язаних із відкриттям комплексу. Хочу запевнити наших партнерів, які постачатимуть нам сировину й допомагатимуть у реалізації продукції, що наше співробітництво розвиватиметься на взаємовигідній основі, – зазначив, відкриваючи урочистості, голова наглядової ради ТОВ УВК “Полагросервіс” Віктор Семенов.
Важливою подією не лише для Решетилівського району, Полтавщини, а й для всієї України назвав відкриття нового сучасного м’ясопереробного підприємства, що відповідає європейським стандартам, продукція якого задовольнить навіть найвимогливішого вітчизняного споживача, заступник міністра аграрної політики України Сергій Мельник. Він подякував усім, хто допомагав у створенні CULLINBURS у Хоружах, хто вкладав у нього інвестиції, та висловив надію на те, що подібні об’єкти й надалі будуватимуться на Полтавщині, яка є лідером агровиробництва України. Держава ж, у свою чергу, зробить усе можливе для створення сировинної бази (із 2,6 млрд грн, запланованих на підтримку тваринництва, 33% вже направлено сільгоспвиробникам).
Звертаючись до присутніх, голова облдержадміністрації Валерій Асадчев наголосив, що Полтавщина залучає все більше й більше інвестицій, і це добра ознака. Влада області робитиме усе можливе, щоб інвестиційний клімат був дедалі привабливішим.
Господарів нового підприємства привітав голова обласної ради Олександр Удовіченко: “Це яскравий приклад того, коли приймається виважене рішення й беруть відповідальність як бізнесмен, так і представники місцевої влади, коли люди думають і дбають про завтрашній день”.
У своїх виступах секретар Полтавської міськради Олександр Козуб, голова Решетилівської райдержадміністрації Олександр Дроботенко, голова райради Віктор Бережний наголосили, що введення в експлуатацію такого підприємства – це свято як для його власників, так і для решетилівської громади. Керівники району запросили нових інвесторів, аби ті вкладали гроші у розвиток економіки на решетилівській землі, й запевнили, що створюватимуть належні умови для залучення інвестицій.
Що ж до м’ясопереробного підприємства, то здана в експлуатацію перша черга комплексу займає шестигектарну площу. До її складу входять лінії забою свиней і великої рогатої худоби та переробки й охолодження туш. Потужність виробництва за зміну становить 24 тонни свинини та 32 тонни яловичини. Основну частину інвестицій та обладнання для реалізації цього проекту надала австрійська компанія Norbert Schaeller Gesmbh.
За словами директора нового м’ясопереробного комплексу, депутата обласної ради Олексія Постнікова, сировину закуплятимуть в сільгосппідприємствах і підсобних господарствах Полтавщини. Реалізацію ж готової продукції (м’ясо та балики) вже розпочали на Решетилівщині, а в подальшому вона з’явиться і в мережі супермаркетів Полтави та інших регіонів.
На новому підприємстві створено 140 нових робочих місць.
Наступний етап розширення виробництва, тобто спорудження другої черги, передбачає випуск копченої м’ясної продукції та напівфабрикатів, а в перспективі – створення при переробному підприємстві відгодівельного комплексу.
Print Friendly, PDF & Email [1]